Citrusschilolie

Limonene

Voeg een sprankelende frisheid toe aan je huidverzorgingsroutine met Limonene - de natuurlijke geurstof en antioxidant afkomstig uit de schillen van citrusvruchten. Deze verkwikkende en aromatische krachtpatser biedt niet alleen een heerlijke geur, maar ook een scala aan voordelen voor je huid. Ontdek de verfrissende magie van Limonene en geef je huid een citrusfrisse boost! ✨🍊

Benefits

  1. Antioxidant Eigenschappen: Limonene heeft krachtige antioxidant eigenschappen die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen. Dit beschermt de huid tegen omgevingsschade en helpt bij het voorkomen van vroegtijdige veroudering.
  2. Verfrissende Geur: De verfrissende citrusgeur van Limonene verbetert de zintuiglijke ervaring van huidverzorgingsproducten. Het kan een upliftend en energiek gevoel geven, wat het ideaal maakt voor gebruik in aromatherapie en persoonlijke verzorgingsproducten.
  3. Antimicrobiële Eigenschappen: Limonene heeft natuurlijke antimicrobiële eigenschappen die helpen bij het bestrijden van bacteriën en schimmels. Dit maakt het nuttig in producten die gericht zijn op het behandelen van acne en andere huidonzuiverheden.

Properties

  1. Natuurlijke Geurstof: Limonene wordt vaak gebruikt als een geurstof in cosmetische en huishoudelijke producten vanwege zijn aangename, frisse citrusgeur. Het komt voor in de schil van citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen en limoenen.
  2. Oplosmiddel: Limonene fungeert als een effectief oplosmiddel voor andere ingrediënten in huidverzorgings- en schoonheidsproducten. Het helpt bij het oplossen van oliën en harsen, wat bijdraagt aan een betere textuur en effectiviteit van de producten.
  3. Penetratieverhogend: Limonene kan de opname van andere actieve ingrediënten in de huid verbeteren. Dit betekent dat het de effectiviteit van huidverzorgingsproducten kan verhogen door ervoor te zorgen dat actieve ingrediënten dieper in de huid kunnen doordringen.