Glycerine

Glycerin is een veelvoorkomend ingrediënt in natuurlijke skincare-producten. Het is een heldere, kleurloze en geurloze vloeistof die wordt verkregen uit plantaardige oliën, zoals kokosolie of sojaolie. Glycerine staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen en zijn vermogen om vocht aan te trekken en vast te houden, waardoor het een populair ingrediënt is in huidverzorgingsproducten.

Benefits

  1. Hydratatie: Glycerine trekt vocht aan en houdt het vast in de huid, waardoor het een effectieve moisturizer is die droogheid bestrijdt en de huid gehydrateerd houdt.
  2. Zachte textuur: Het heeft een zachte en soepele textuur die gemakkelijk op de huid aanbrengt en snel wordt opgenomen, zonder een plakkerig gevoel achter te laten.
  3. Bescherming: Glycerine vormt een beschermende barrière op de huid die helpt bij het voorkomen van vochtverlies en de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en UV-straling.

Properties

  1. Hygroscopisch: Glycerine heeft hygroscopische eigenschappen, wat betekent dat het vocht aantrekt uit de omgeving en vasthoudt in de huid, waardoor deze gehydrateerd blijft.
  2. Verzachtend: Het heeft verzachtende eigenschappen die helpen bij het kalmeren van irritaties en roodheid op de huid, waardoor het geschikt is voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid.
  3. Veelzijdigheid: Glycerine is compatibel met verschillende andere ingrediënten en kan worden gebruikt in allerlei skincare-producten, zoals crèmes, lotions, serums en gezichtsmaskers.