Glyceryl Behenate

Glyceryl Behenate is een ester afgeleid van glycerine en beheninezuur, een verzadigd vetzuur dat voorkomt in plantenoliën zoals zonnebloemolie en koolzaadolie. Het wordt vaak gebruikt als emulgator en stabilisator in cosmetische en farmaceutische producten, waaronder natuurlijke skincare, vanwege zijn vermogen om oliën en water te mengen en een consistente textuur te bieden.

Benefits

  1. Emulgerend: Glyceryl Behenate fungeert als een effectieve emulgator, die helpt bij het mengen van oliën en water om een homogene formule te creëren in skincare-producten zoals crèmes en lotions.
  2. Stabilisator: Het helpt bij het stabiliseren van de textuur en consistentie van skincare-formules, waardoor ze langer houdbaar zijn en minder snel scheiden of bederven.
  3. Huidverzachtend: Glyceryl Behenate heeft hydraterende eigenschappen die de huid verzachten en hydrateren, waardoor het een waardevol ingrediënt is in skincare-routines.

Properties

  1. Veiligheid: Glyceryl Behenate wordt beschouwd als veilig voor gebruik in cosmetische en farmaceutische producten en heeft een lage kans op huidirritatie of allergische reacties.
  2. Compatibiliteit: Het is compatibel met verschillende andere ingrediënten en kan gemakkelijk worden geïntegreerd in verschillende skincare-formules zonder de werkzaamheid ervan te beïnvloeden.
  3. Textuurverbeteraar: Glyceryl Behenate verbetert de textuur van skincare-producten en helpt bij het creëren van romige en gladde formuleringen die gemakkelijk op de huid aan te brengen zijn.

Source