Jojoba-olie

Simmondsia Chinesis Seed Oil

Simmondsia Chinesis Seed Oil, beter bekend als jojoba-olie, is een wondermiddel voor gezond, glanzend haar. Het voedt en hydrateert de haarzakjes, vermindert haarbreuk en geeft je lokken een prachtige glans. Bovendien is het perfect voor huidverzorging, waar het helpt bij het herstellen van een droge, geïrriteerde huid.

Benefits

  1. Diepe Hydratatie en Voeding: Jojoba-olie dringt diep door in de huidlagen en biedt intense hydratatie en voeding, waardoor het de droge en uitgedroogde huid verzacht en herstelt. Het helpt ook bij het herstellen van de natuurlijke vochtbalans van de huid.
  2. Regulatie van de Talgproductie: Deze olie heeft een structuur die sterk lijkt op die van het natuurlijke talg van de huid. Hierdoor kan jojoba-olie helpen bij het reguleren van de talgproductie van de huid, waardoor het geschikt is voor mensen met een vette of acne-gevoelige huid.
  3. Antioxidante Bescherming: Jojoba-olie bevat natuurlijke antioxidanten zoals vitamine E, die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en het beschermen van de huid tegen schade veroorzaakt door omgevingsfactoren zoals UV-straling en vervuiling.

Properties

  1. Lichte en Niet-Vette Textuur: Jojoba-olie heeft een lichte en niet-vette textuur die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen, waardoor het de huid hydrateert en verzacht zonder een plakkerig residu achter te laten.
  2. Evenwichtige pH-waarde: Deze olie helpt bij het behouden van de natuurlijke pH-waarde van de huid, waardoor het geschikt is voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid.
  3. Huidverzachtende en Kalmerende Werking: Jojoba-olie heeft een verzachtende en kalmerende werking op de huid, waardoor het kan helpen bij het verminderen van roodheid, irritatie en ontsteking.