Jojoba wax

Jojoba Esters

Jojoba Esters, afkomstig van de jojobaplant, voedt diep en ondersteunt het natuurlijke herstelproces van de huid. Deze wax beschermt tegen uitdroging en weersinvloeden, terwijl het de huid zacht en soepel houdt met een beschermende vochtbarrière.

Benefits

  1. Diepe Hydratatie: Jojoba Esters bieden intense hydratatie en helpen bij het vasthouden van vocht, waardoor de huid zacht en gehydrateerd blijft zonder een vettig gevoel achter te laten.
  2. Verzachtende Eigenschappen: Deze esters helpen bij het verzachten en kalmeren van de huid, waardoor irritaties en roodheid worden verminderd. Ze zijn ideaal voor mensen met een gevoelige huid of huidproblemen zoals eczeem.
  3. Huidherstel: Jojoba Esters ondersteunen het natuurlijke herstelproces van de huid en helpen bij het verbeteren van de elasticiteit en stevigheid. Dit maakt de huid gladder en jeugdiger.

Properties

  1. Natuurlijk en Biologisch Afbreekbaar: Jojoba Esters zijn afgeleid van de jojobaplant en zijn volledig biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze milieuvriendelijk zijn en geen schadelijke resten achterlaten.
  2. Niet-Comedogeen: Deze esters verstoppen de poriën niet, waardoor ze geschikt zijn voor alle huidtypen, inclusief de acne-gevoelige huid. Ze helpen de huid in balans te houden zonder puistjes te veroorzaken.
  3. Multifunctioneel Gebruik: Jojoba Esters kunnen worden gebruikt in een breed scala van cosmetische producten, van gezichtscrèmes en lotions tot lippenbalsems en make-up. Ze verbeteren de textuur en stabiliteit van producten, terwijl ze tegelijkertijd de huid voeden en beschermen.