Keukenzout

Sodium Chloride

Dit natuurlijke ingrediënt werkt niet alleen als een effectieve exfoliant, maar helpt ook bij het balanceren van de huid en het verwijderen van onzuiverheden. Sodium chloride ondersteunt hydratatie, verbetert de textuur van je favoriete producten en voedt je huid met essentiële mineralen. Voeg sodium chloride toe aan je skincare routine en ervaar de zuiverheid en frisheid van een stralende huid. Stap over op de natuurlijke weg naar schoonheid met dit veelzijdige wonderzout!

Benefits

 1. Natuurlijke Exfoliant:
  Sodium chloride werkt als een effectieve en natuurlijke exfoliant. De fijne kristallen helpen dode huidcellen te verwijderen, wat resulteert in een zachtere, gladdere huid en een verbeterde huidtextuur.
 2. Helpt bij het Balanceren van de Huid:
  Door zijn vermogen om overtollig talg en onzuiverheden te absorberen, helpt sodium chloride bij het balanceren van de olieproductie van de huid. Dit is vooral gunstig voor mensen met een vette of gecombineerde huid.
 3. Reinigende Eigenschappen:
  Sodium chloride heeft natuurlijke antiseptische eigenschappen, wat helpt bij het reinigen van de huid en het voorkomen van bacteriële infecties. Dit maakt het effectief in het verminderen van acne en het zuiveren van de huid.

Properties

 1. Hydratatie Ondersteuning:
  Sodium chloride helpt bij het vasthouden van vocht in de huid, wat essentieel is voor het behoud van een gehydrateerde en gezonde huid. Het voorkomt uitdroging en houdt de huid soepel.
 2. Verdikkingsmiddel:
  Het wordt vaak gebruikt als verdikkingsmiddel in cosmetische formuleringen om de consistentie en stabiliteit van producten zoals crèmes, lotions, en gels te verbeteren. Dit zorgt voor een aangenamere en gebruiksvriendelijke textuur.
 3. Mineralenrijk:
  Sodium chloride bevat essentiële mineralen die bijdragen aan de gezondheid van de huid. Deze mineralen kunnen de huid voeden en revitaliseren, waardoor deze er stralender uitziet.