Kokosolie

Cocos Nucifera Oil

Dringt diep door in de huidlagen, waardoor het vochtverlies wordt verminderd en de huid gehydrateerd blijft. De noot heeft een verzachtende werking, helpt tegen ontstekingen en vermindert irritaties.

Benefits

  1. Diepe hydratatie: Kokosolie dringt diep door in de huidlagen, waardoor het vochtverlies wordt verminderd en de huid gehydrateerd blijft.
  2. Verzachtende werking: Het verzacht de huid en helpt bij het verminderen van irritaties, waardoor het geschikt is voor gevoelige huidtypes.
  3. Antioxidant bescherming: Kokosolie bevat antioxidanten die de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen en vroegtijdige veroudering helpen voorkomen.

Properties

  1. Verzadigde vetzuren: Kokosolie bevat een hoog gehalte aan verzadigde vetzuren, zoals laurinezuur, dat de huid voedt en verzacht.
  2. Snelle absorptie: Het wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de huid zonder een vettig residu achter te laten, waardoor het comfortabel is voor dagelijks gebruik.
  3. Veelzijdigheid: Kokosolie kan worden gebruikt als een moisturizer, make-up remover, haarmasker en nog veel meer, waardoor het een veelzijdig ingrediënt is in natuurlijke skincare-routines.