Macadamiaolie

Macadamia Integrifolia (Macadamia) Oil

Bevat salicylzuur, dat gemakkelijk door de poriën wordt opgenomen en opgehoopt talg oplost. Daarnaast is het ook rijk aan omega-vetzuren en palmitoleïnezuur, die de huid voeden en het verouderingsproces vertragen.

Benefits

  1. Diepe Hydratatie: Macadamiaolie dringt diep door in de huid en hydrateert intensief, waardoor droogheid en ruwheid worden verminderd. Het helpt de natuurlijke vochtbalans van de huid te herstellen, waardoor deze zacht en soepel aanvoelt.
  2. Voedende Eigenschappen: Rijk aan omega-vetzuren en vitamines, voedt Macadamiaolie de huid en ondersteunt het de celregeneratie. Het bevordert een gezonde huidtextuur en kan helpen bij het verminderen van het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels.
  3. Antioxidant Bescherming: Dankzij zijn antioxidanten helpt Macadamiaolie bij het neutraliseren van vrije radicalen, die kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid. Het beschermt de huid tegen schade door omgevingsfactoren en bevordert een jeugdige uitstraling.

Properties

  1. Lichte Textuur: Ondanks zijn diepe hydraterende eigenschappen heeft Macadamiaolie een lichte en niet-vette textuur, die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. Het laat geen residu achter en zorgt voor een zijdezacht huidgevoel.
  2. Stabiliteit: Macadamiaolie is van nature stabiel en heeft een lange houdbaarheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor huidverzorgingsproducten. Het oxideert langzaam en behoudt zijn voedende eigenschappen gedurende lange tijd.
  3. Kalmerende Werking: Macadamiaolie heeft natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het de geïrriteerde huid kan kalmeren en verzachten. Het is geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de gevoelige of acne-gevoelige huid.