MCT-olie

Caprylic / Capric Triglyceride

MCT-olie, wat staat voor Medium Chain Triglycerides, is een ingrediënt dat afkomstig is van kokosolie en palmolie. Het wordt veel gebruikt in natuurlijke huidverzorging vanwege zijn uitstekende hydraterende en verzachtende eigenschappen. MCT-olie is licht, niet-vettig en helpt de huid zacht en soepel te houden, waardoor het een populaire keuze is voor diverse huidverzorgingsproducten.

Benefits

  1. Hydratatie: MCT-olie is een uitstekende moisturizer die de huid diep hydrateert zonder een vettig residu achter te laten, waardoor de huid zacht en soepel blijft.
  2. Verzachtend: Het helpt de huid te verzachten en te kalmeren, wat vooral gunstig is voor droge en geïrriteerde huidtypes.
  3. Verbetering van de producttextuur: MCT-olie verbetert de textuur en het smeerbaarheid van huidverzorgingsproducten, waardoor ze gemakkelijker aan te brengen zijn en aangenamer aanvoelen op de huid.

Properties

  1. Licht en niet-vettig: Het heeft een lichte, niet-vettige textuur die snel wordt opgenomen door de huid, zonder een zware of olieachtige film achter te laten.
  2. Stabiel en langdurig houdbaar: MCT-olie is chemisch stabiel, waardoor het niet snel oxideert en bederft, wat bijdraagt aan de houdbaarheid van huidverzorgingsproducten.
  3. Natuurlijk en veilig: Afgeleid van kokos- en palmolie, is MCT-olie een natuurlijk ingrediënt dat mild en veilig is voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid.