Melkzuur

Lactic Acid

Lactic Acid, ook bekend als melkzuur - de zachte, maar effectieve huidvernieuwer die jouw skincare-routine naar een hoger niveau tilt! Afgeleid van natuurlijke bronnen zoals melk en fruit, helpt Lactic Acid om je huid te exfoliëren, te hydrateren en te verjongen. Voeg deze natuurlijke superster toe aan je dagelijkse verzorging en laat je huid stralen met frisheid en jeugdigheid! 🌿💧

Benefits

  1. Exfoliatie: Lactic Acid is een effectieve exfoliant die helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor de huid gladder en helderder wordt. Het bevordert de celvernieuwing en helpt bij het verbeteren van de algehele textuur en uitstraling van de huid.
  2. Hydratatie: In tegenstelling tot sommige andere exfolianten heeft Lactic Acid ook hydraterende eigenschappen. Het helpt bij het aantrekken en vasthouden van vocht in de huid, waardoor de huid gehydrateerd en soepel blijft.
  3. Anti-Aging Voordelen: Regelmatig gebruik van Lactic Acid kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Het stimuleert de productie van collageen, wat bijdraagt aan een stevigere en jonger uitziende huid.

Properties

  1. Alfa-Hydroxyzuur (AHA): Lactic Acid behoort tot de groep van alfa-hydroxyzuren, die bekend staan om hun exfoliërende en verjongende eigenschappen. AHAs werken door de bindingen tussen dode huidcellen te verbreken, waardoor deze gemakkelijker kunnen worden verwijderd.
  2. Mild en Geschikt voor Gevoelige Huid: Lactic Acid is een van de mildere AHAs, wat betekent dat het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of voor degenen die nieuw zijn met chemische exfolianten. Het biedt effectieve resultaten met minder risico op irritatie.
  3. pH-Balans: Het helpt bij het handhaven van de natuurlijke pH-balans van de huid, wat essentieel is voor een gezonde huidbarrière. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan skincare-routines voor het behouden van een gezonde en evenwichtige huid.

Source