Microcrystalline Cellulose

Microcrystalline cellulose (MCC) is een zeer geraffineerde vorm van cellulose, een natuurlijke polymeren afkomstig van planten, meestal houtpulp.

Benefits

  1. Stabiliserend en Bindend Middel: MCC fungeert als een uitstekend stabiliserend en bindend middel in skincare producten. Het helpt de consistentie van crèmes, lotions en serums te behouden, waardoor de producten beter aanvoelen en gemakkelijker aan te brengen zijn.
  2. Natuurlijke Exfoliant: MCC kan ook dienen als een zachte, niet-schurende exfoliant die helpt om dode huidcellen te verwijderen zonder de huid te irriteren. Dit bevordert een gladde en stralende huid, ideaal voor mensen met een gevoelige huid.
  3. Vegan en Biologisch Afbreekbaar: Omdat MCC afkomstig is van plantaardige bronnen, is het volledig vegan en biologisch afbreekbaar. Dit maakt het een milieuvriendelijke keuze voor mensen die streven naar een duurzame en ethische huidverzorgingsroutine.

Properties

  1. Multifunctioneel: MCC wordt gebruikt als verdikkingsmiddel, emulgator, en stabilisator in diverse huidverzorgingsproducten. Het verbetert de textuur en verspreidbaarheid van producten, waardoor ze effectiever en aangenamer in gebruik worden.
  2. Neutraal en Veilig: MCC is hypoallergeen, wat betekent dat het geen huidirritatie veroorzaakt en veilig is voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid. Het bevat geen schadelijke toevoegingen.
  3. Hydratatie en Comfort: MCC helpt bij het reguleren van de vochtbalans in huidverzorgingsproducten. Het absorbeert overtollige olie terwijl het de huid hydrateert, wat resulteert in een frisse en matte uitstraling zonder uitdroging te veroorzaken.