Olijfolie

Olea Europaea Fruit (Olive) Oil

Deze natuurlijke olie, rijk aan vitamines, vetzuren en antioxidanten, hydrateert de huid intensief en herstelt de natuurlijke vochtbalans. Het beschermt tegen vrije radicalen en heeft ontstekingsremmende eigenschappen die de gevoelige huid kalmeren.

Benefits

  1. Hydraterend en Voedend: Olijfolie is rijk aan vetzuren en vitamine E, die diep hydrateren en de huid voeden. Dit helpt bij het herstellen van de natuurlijke vochtbalans en maakt de huid zacht en soepel.
  2. Antioxidant Eigenschappen: De antioxidanten in olijfolie, zoals polyfenolen en vitamine E, helpen de huid te beschermen tegen vrije radicalen en vroegtijdige veroudering. Dit kan de elasticiteit van de huid verbeteren en fijne lijntjes verminderen.
  3. Verzachtend en Kalmerend: Olijfolie heeft natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij het kalmeren van geïrriteerde of gevoelige huid. Het is ideaal voor het verminderen van roodheid en het verzachten van de huid.

Properties

  1. Rijk aan Voedingsstoffen: Olijfolie zit vol met essentiële vetzuren, vitamines en antioxidanten, waardoor het een krachtige en voedende toevoeging is aan huidverzorgingsproducten.
  2. Multifunctioneel Gebruik: Olijfolie kan worden gebruikt als reiniger, moisturizer, en zelfs als haarbehandeling. Deze veelzijdigheid maakt het een onmisbaar ingrediënt in natuurlijke en vegan skincare.
  3. Geschikt voor Alle Huidtypen: Dankzij de zachte en hypoallergene eigenschappen van olijfolie is het veilig voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid. Het helpt de huid te beschermen en te herstellen zonder irritatie te veroorzaken.