Phenylethanol

Phenethyl Alcohol

Phenethyl Alcohol, een veelzijdig ingrediënt in natuurlijke skincare. Dit organische verbinding biedt niet alleen antimicrobiële bescherming en huidvriendelijke eigenschappen, maar voegt ook een heerlijk bloemige geur toe aan je favoriete skincare producten. Geniet van de voordelen van deze milde en effectieve toevoeging aan je dagelijkse routine, op een ethische en veganistische manier. 🌸✨

Benefits

  1. Natuurlijk Conserveringsmiddel: Phenethyl Alcohol fungeert als een natuurlijk conserveringsmiddel in skincare producten, waardoor de houdbaarheid wordt verlengd en de groei van schadelijke micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels, wordt geremd.
  2. Aangename Geur: Deze verbinding heeft een aangename en bloemige geur, waardoor het een populair ingrediënt is in parfums, body lotions en andere cosmetische producten die een subtiele en natuurlijke geur vereisen.
  3. Huidvriendelijk: Phenethyl Alcohol is over het algemeen mild voor de huid en veroorzaakt zelden irritatie of allergische reacties. Het wordt vaak gebruikt in producten voor de gevoelige huid vanwege zijn zachte en niet-irriterende eigenschappen.

Properties

  1. Antimicrobieel: Phenethyl Alcohol heeft natuurlijke antimicrobiële eigenschappen die helpen bij het bestrijden van bacteriën en andere micro-organismen die huidproblemen kunnen veroorzaken, zoals acne en infecties.
  2. Oplosmiddel: Het fungeert ook als een oplosmiddel, waardoor het andere ingrediënten in skincare producten kan oplossen en stabiliseren, waardoor de formulering homogeen blijft en gemakkelijk aan te brengen is.
  3. Geurvasthoudend: Phenethyl Alcohol helpt ook bij het behouden van de geur van andere ingrediënten in skincare producten, waardoor de gewenste geur langer behouden blijft en de gebruikerservaring wordt verbeterd.