Polyglycerin-3

Polyglycerin-3, een natuurlijk voorkomend derivaat van glycerine dat de huid diep hydrateert en verzacht. Met zijn niet-vette textuur en veelzijdige toepassingen, is dit ingrediënt een must-have in je natuurlijke skincare routine voor een stralende en gehydrateerde teint, op een ethische en veganistische manier. 💧✨

Benefits

  1. Intensieve Hydratatie: Polyglycerin-3 werkt als een krachtige humectant, wat betekent dat het vocht uit de omgeving aantrekt en vasthoudt in de huid. Dit zorgt voor een diepe en langdurige hydratatie, waardoor de huid zacht, soepel en gehydrateerd blijft.
  2. Verbeterde Elasticiteit: Door het vochtgehalte in de huid te verhogen, helpt Polyglycerin-3 bij het verbeteren van de elasticiteit van de huid. Dit kan helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels, en het bevorderen van een stevigere en jeugdigere uitstraling.
  3. Beschermende Barrière: Deze stof helpt ook bij het versterken van de natuurlijke vochtbarrière van de huid, waardoor het vochtverlies wordt verminderd en de huid wordt beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals uitdroging en vervuiling.

Properties

  1. Veelzijdige Toepassing: Polyglycerin-3 kan worden gebruikt in verschillende soorten skincare producten, waaronder crèmes, lotions, serums en gezichtsmaskers, voor een breed scala aan hydraterende en verzachtende voordelen.
  2. Niet-Vettige Textuur: In tegenstelling tot sommige andere vochtinbrengende ingrediënten, heeft Polyglycerin-3 een lichte en niet-vette textuur die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen, zonder een plakkerig residu achter te laten.
  3. Compatibiliteit met de Huid: Deze stof is over het algemeen mild en niet-irriterend voor de huid, waardoor het geschikt is voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid. Het verstopt de poriën niet en veroorzaakt zelden allergische reacties.