Propanediol

Propanediol, een plantaardig afgeleide alcohol die de huid diep hydrateert en verzacht. Met zijn lichte textuur en huidvriendelijke eigenschappen, biedt deze stof een effectieve en duurzame oplossing voor een stralende en gehydrateerde teint, op een ethische en veganistische manier. 💧🌿

Benefits

  1. Intensieve Hydratatie: Propanediol heeft krachtige vochtinbrengende eigenschappen die helpen bij het hydrateren van de huid door water aan te trekken en vast te houden, waardoor de huid zacht, soepel en gehydrateerd blijft.
  2. Verbeterde Textuur: Deze stof verbetert de textuur van skincare producten door een lichte en niet-plakkerige consistentie te bieden die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. Het laat geen vettig residu achter en zorgt voor een zijdezachte afwerking.
  3. Huidvriendelijkheid: Propanediol is mild voor de huid en veroorzaakt zelden irritatie of allergische reacties. Het is geschikt voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid, en kan veilig worden gebruikt zonder zorgen over bijwerkingen.

Properties

  1. Niet-Comedogeen: Deze stof is niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën niet verstopt en geen acne veroorzaakt. Het is geschikt voor mensen met een acne-gevoelige huid en helpt bij het behouden van een heldere en gezonde teint.
  2. Oplosmiddel: Propanediol fungeert ook als een oplosmiddel dat helpt bij het oplossen en stabiliseren van andere ingrediënten in skincare producten. Dit zorgt voor een homogene formulering en een gelijkmatige verdeling van actieve stoffen.
  3. Milieuvriendelijk: Deze stof wordt vaak verkregen uit duurzame en hernieuwbare bronnen zoals maïs of suikerriet, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor petrochemische ingrediënten.