Salie-olie

Salvia Officinalis Oil

Salvia Officinalis Oil wordt gewonnen uit de bladeren van de salieplant. De kruidige olie vermindert transpiratie en zit boordevol antioxidanten die bacteriën en vrije radicalen bestrijden. De kalmerende eigenschappen verzachten de huid.

Benefits

  1. Antibacteriële en Antioxidante Eigenschappen: Salie-olie heeft sterke antibacteriële en antioxidante eigenschappen die helpen bij het bestrijden van acne, puistjes en andere huidonzuiverheden. Het helpt ook bij het neutraliseren van vrije radicalen en het beschermen van de huid tegen schade veroorzaakt door omgevingsfactoren.
  2. Reguleren van de Talgproductie: Deze olie kan helpen bij het reguleren van de talgproductie van de huid, waardoor het geschikt is voor mensen met een vette of acne-gevoelige huid. Het kan helpen bij het verminderen van overtollig talg en het voorkomen van verstopte poriën.
  3. Kalmerende en Ontstekingsremmende Werking: Salie-olie heeft kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij het verminderen van roodheid, irritatie en ontsteking op de huid. Het kan ook helpen bij het kalmeren van geïrriteerde of gevoelige huid.

Properties

  1. Verfrissende Geur: Salie-olie heeft een verfrissende en aromatische geur die helpt bij het kalmeren van de geest en het verbeteren van de stemming. Het wordt vaak toegevoegd aan natuurlijke parfums en geurkaarsen.
  2. Natuurlijke Conservering: Deze olie heeft natuurlijke conserverende eigenschappen die helpen bij het verlengen van de houdbaarheid van skincare producten door de groei van bacteriën en schimmels te remmen.
  3. Veelzijdig Gebruik: Salie-olie kan op verschillende manieren worden gebruikt, van een verfrissende gezichtstoner tot een kalmerende massageolie. Het kan ook worden toegevoegd aan zelfgemaakte huidverzorgingsrecepten zoals crèmes, maskers en serums voor extra voeding en verzorging.