Sesamolie

Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil

Sesamolie, een rijke en voedende olie afkomstig van de zaden van de sesamplant. Deze veelzijdige olie biedt diepe hydratatie, antioxidante bescherming en ontstekingsremmende eigenschappen voor een gezonde en stralende teint

Benefits

  1. Diepe Hydratatie en Voeding: Sesamolie dringt diep door in de huid en biedt intense hydratatie en voeding, waardoor het de droge en uitgedroogde huid verzacht en herstelt. Het helpt ook bij het herstellen van de natuurlijke vochtbalans van de huid.
  2. Antioxidante Bescherming: Deze olie is rijk aan antioxidanten zoals vitamine E en sesamol, die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en het beschermen van de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling en vervuiling.
  3. Ontstekingsremmende Eigenschappen: Sesamolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij het verminderen van roodheid, irritatie en ontsteking op de huid. Het kan ook helpen bij het kalmeren van geïrriteerde of gevoelige huid.

Properties

  1. Lichte en Niet-Vette Textuur: Sesamolie heeft een lichte en niet-vette textuur die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen, waardoor het de huid hydrateert en verzacht zonder een plakkerig residu achter te laten.
  2. Voedend en Verzorgend: Deze olie is rijk aan voedingsstoffen zoals vetzuren, proteïnen en mineralen die de huid voeden, verzachten en beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het helpt bij het herstellen van een gezonde en stralende teint.
  3. Veelzijdig Gebruik: Sesamolie kan op verschillende manieren worden gebruikt, van een hydraterende gezichtsolie tot een verzachtende bodylotion. Het kan ook worden toegevoegd aan zelfgemaakte huidverzorgingsrecepten zoals crèmes, maskers en serums voor extra voeding en verzorging.