Sodium Cetearyl Sulfate

Dit natuurlijke wondermiddel werkt als een superieure emulgator, waardoor jouw favoriete crèmes en lotions hun luxueuze, romige textuur krijgen. Met zijn milde reinigende en stabiliserende eigenschappen zorgt sodium cetearyl sulfate voor een zijdezachte huid zonder irritatie. Ideaal voor vegan en natuurlijke skincare, is dit ingrediënt jouw nieuwe go-to voor een stralende, gezonde huid. Probeer het vandaag en voel het verschil!

Benefits

 1. Effectieve Emulgator:
  Sodium cetearyl sulfate werkt uitstekend als een emulgator, waardoor water en olie gemakkelijk kunnen mengen. Dit is essentieel voor de stabiliteit en consistentie van crèmes, lotions, en andere emulsies, wat resulteert in een soepel en homogeen product.
 2. Verbetert Textuur en Voel:
  Het zorgt voor een romige, gladde textuur in huidverzorgingsproducten, waardoor ze gemakkelijker aan te brengen en aangenamer aanvoelen op de huid. Dit verhoogt de algehele gebruikerservaring en tevredenheid.
 3. Milde Reinigende Eigenschappen:
  Naast zijn emulgerende functie, heeft sodium cetearyl sulfate ook milde reinigende eigenschappen. Het helpt bij het verwijderen van vuil en overtollige oliën van de huid, zonder deze uit te drogen of te irriteren.

Properties

 1. Stabiliserend:
  Sodium cetearyl sulfate draagt bij aan de stabiliteit van huidverzorgingsformuleringen door het voorkomen van het scheiden van ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat producten langer effectief blijven en een consistente werking behouden.
 2. Milde Formulering:
  In tegenstelling tot sommige agressieve sulfaten, is sodium cetearyl sulfate milder en geschikt voor verschillende huidtypes, inclusief de gevoelige huid. Het minimaliseert de kans op irritatie terwijl het effectief blijft in zijn functie.
 3. Vegan en Dierproefvrij:
  Sodium cetearyl sulfate is vaak van plantaardige oorsprong en wordt niet getest op dieren, waardoor het een ideale keuze is voor veganistische en dierproefvrije huidverzorgingslijnen.