Sodium Hydroxide

Sodium hydroxide, de onzichtbare held die jouw favoriete shea butter zeep mogelijk maakt! Dit krachtige ingrediënt zorgt voor de perfecte verzeping, waardoor je geniet van een zeep die niet alleen krachtig reinigt, maar ook zacht en voedend is voor je huid. In combinatie met de rijke, hydraterende eigenschappen van shea butter, biedt deze zeep een luxueuze reinigingservaring. Kies voor duurzaamheid en natuurlijke verzorging met shea butter zeep, en ervaar de zijdezachte, gehydrateerde huid die je verdient. Shea butter zeep: puur, krachtig en gemaakt met de magie van sodium hydroxide!

Benefits

 1. Krachtige Reiniging:
  Sodium hydroxide zorgt voor een effectieve verzeping van vetten en oliën, waardoor een zeep ontstaat die krachtig genoeg is om vuil en onzuiverheden van de huid te verwijderen. Dit resulteert in een grondig gereinigde huid die fris en schoon aanvoelt.
 2. Milde en Voedende Formule:
  In combinatie met shea butter, een rijke en voedende boter, helpt sodium hydroxide een zeep te creëren die niet alleen reinigt, maar ook de huid hydrateert en verzorgt. Shea butter staat bekend om zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen, waardoor de zeep geschikt is voor alle huidtypes, inclusief droge en gevoelige huid.
 3. Duurzaam en Natuurlijk:
  Shea butter zeep gemaakt met sodium hydroxide is vaak handgemaakt en bevat natuurlijke ingrediënten zonder schadelijke toevoegingen. Dit maakt het een duurzame keuze voor mensen die op zoek zijn naar milieuvriendelijke en huidvriendelijke producten.

Properties

 1. Verzeping:
  Sodium hydroxide is essentieel voor het verzepingsproces, waarbij oliën en vetten worden omgezet in zeep en glycerine. Dit proces zorgt ervoor dat de zeep de gewenste textuur en reinigende eigenschappen krijgt.
 2. pH-regulerend:
  Sodium hydroxide helpt bij het reguleren van de pH-waarde van zeep, wat essentieel is voor het behoud van een huidvriendelijke en effectieve reinigingsformule. Een goed gebalanceerde pH-waarde zorgt ervoor dat de zeep zacht is voor de huid.
 3. Stabiliteit en Hardheid:
  Het gebruik van sodium hydroxide in het zeepmaakproces draagt bij aan de stabiliteit en hardheid van de zeep. Dit zorgt ervoor dat de zeep langer meegaat, niet snel oplost en zijn vorm behoudt tijdens gebruik.