Tomatenzaadolie

Solanum Lycopersicum Seed Oil

Solanum Lycopersicum Seed Oil beschermt tegen vrije radicalen en houdt de huid jong. De ontstekingsremmende eigenschappen kalmeren en verminderen roodheid. Daarnaast hydrateert deze olie intensief, waardoor de huid zacht en soepel blijft.

Benefits

 1. Krachtige Antioxidanten:
  Tomatenzaadolie zit boordevol antioxidanten, zoals lycopeen, vitamine E en vitamine C, die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en het beschermen van de huid tegen schade door UV-stralen en omgevingsfactoren.
 2. Hydraterende en Verzachtende Werking:
  Deze olie staat bekend om zijn diep hydraterende eigenschappen, die de huid voeden en verzachten, waardoor deze soepel en gehydrateerd blijft. Ideaal voor droge en vochtarme huidtypes.
 3. Vermindert Ontstekingen:
  Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen kan tomatenzaadolie helpen bij het kalmeren van geïrriteerde of ontstoken huid, waardoor roodheid en irritatie verminderen en de huid een gezonde uitstraling krijgt.

Properties

 1. Lichtgewicht en Niet-Vettig:
  Deze olie heeft een lichte textuur en wordt gemakkelijk door de huid opgenomen zonder een vettig of plakkerig residu achter te laten, waardoor het comfortabel is voor dagelijks gebruik.
 2. Evenwichtige Vetzuursamenstelling:
  Tomatenzaadolie bevat een gebalanceerde mix van vetzuren, waaronder omega-3 en omega-6 vetzuren, die de huid helpen te hydrateren en te herstellen.
 3. Reguleert Talgproductie:
  Door de natuurlijke balans van de huid te ondersteunen, kan tomatenzaadolie helpen bij het reguleren van de talgproductie, waardoor het geschikt is voor zowel droge als vette huidtypes.