Vetalcohol

Cetearyl Alcohol

Cetearyl Alcohol is een mengsel van cetyl- en stearylalcoholen, die beide vetalcoholen zijn afgeleid van plantaardige oliën. Ondanks de term "alcohol," is Cetearyl Alcohol niet uitdrogend voor de huid; integendeel, het werkt als een verzachtend middel en emulgator in vele cosmetische producten. Het helpt de textuur van producten te verbeteren, maakt ze gemakkelijker smeerbaar en zorgt voor een aangenaam gevoel op de huid.

Benefits

  1. Hydratatie: Cetearyl Alcohol helpt de huid te hydrateren door een beschermende laag te vormen die vocht vasthoudt, waardoor de huid zacht en soepel blijft.
  2. Verzachtend: Het werkt als een emolliënt, wat betekent dat het de huid verzacht en glad maakt, waardoor het een ideaal ingrediënt is voor crèmes en lotions.
  3. Verbeterde textuur: Cetearyl Alcohol stabiliseert en verdikt cosmetische formules, wat helpt bij het creëren van een romige, luxueuze textuur in huidverzorgingsproducten.

Properties

  1. Emulgerend vermogen: Cetearyl Alcohol helpt bij het mengen van olie en water in emulsies, waardoor producten stabiel en consistent blijven.
  2. Niet-irriterend: Het is mild en geschikt voor alle huidtypes, inclusief gevoelige huid, omdat het zelden allergische reacties of irritaties veroorzaakt.
  3. Natuurlijk afgeleid: Vaak verkregen uit plantaardige bronnen zoals kokos- of palmolie, maakt Cetearyl Alcohol een veilige en effectieve keuze voor natuurlijke huidverzorgingsproducten.