Xanthaangom

Xanthan Gum

Deze natuurlijke verdikkingsmiddel, gewonnen uit suikers, staat bekend om zijn veelzijdige toepassingen in cosmetica, waaronder gezichtsmaskers en crèmes. Laat je betoveren door de textuurverbeterende kracht van Xanthan Gum en geef jouw huidverzorging een boost van luxe en effectiviteit.

Benefits

 1. Zijdezachte Textuur:
  Xanthan Gum zorgt voor een fluweelzachte textuur in skincare-producten, waardoor ze gemakkelijk aan te brengen zijn en een luxueus gevoel op de huid achterlaten.
 2. Stabiliteit en Homogeniteit:
  Deze natuurlijke verdikkingsmiddel helpt bij het stabiliseren en homogeniseren van skincare-formules, waardoor de ingrediënten gelijkmatig worden verdeeld en de productprestaties worden verbeterd.
 3. Hydratatie en Vochtretentie:
  Xanthan Gum kan helpen bij het verbeteren van de hydratatie van de huid en het vasthouden van vocht, waardoor de huid gehydrateerd en soepel blijft, zelfs na het verwijderen van het product.

Properties

 1. Veelzijdigheid:
  Xanthan Gum kan worden gebruikt in een breed scala aan skincare-producten, van crèmes en serums tot gezichtsmaskers en reinigers, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende behoeften.
 2. Natuurlijk en Duurzaam:
  Als een natuurlijk verdikkingsmiddel, gewonnen uit suikers, is Xanthan Gum een milieuvriendelijk alternatief voor synthetische ingrediënten, waardoor het geschikt is voor liefhebbers van natuurlijke skincare.
 3. Zacht en Niet-Irriterend:
  Het is zacht en niet-irriterend voor de huid, waardoor het geschikt is voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid.