Zonnebloemolie

Helianthus Annus Seed Oil

Dringt diep door in de huid en hydrateert intens. Rijk aan Omega-6-vetzuren en vitamine E, voedt en beschermt het tegen vrije radicalen. Bovendien kalmeert het de huid bij irritatie en biedt het ontstekingsremmende eigenschappen.

Benefits

  1. Diepe Hydratatie: Zonnebloemolie dringt diep door in de huid en biedt intensieve hydratatie, waardoor droogheid wordt verminderd en de huid soepel en gehydrateerd blijft.
  2. Rijke Bron van Voedingsstoffen: Het is rijk aan essentiële vetzuren, zoals omega-6-vetzuren, en antioxidanten zoals vitamine E, die helpen bij het voeden en beschermen van de huid tegen schade door vrije radicalen.
  3. Kalmerende Werking: Zonnebloemolie heeft natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij het kalmeren van de huidirritatie en het verminderen van roodheid, waardoor het ideaal is voor mensen met een gevoelige huid.

Properties

  1. Lichtgewicht Textuur: Zonnebloemolie heeft een lichte en niet-vette textuur, waardoor het gemakkelijk door de huid wordt opgenomen zonder een zwaar of plakkerig gevoel achter te laten.
  2. Antioxidantbescherming: Het bevat antioxidanten zoals vitamine E, die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en het beschermen van de huid tegen schade door UV-straling en andere omgevingsfactoren.
  3. Geschikt voor Alle Huidtypen: Door zijn milde en niet-comedogene eigenschappen is zonnebloemolie geschikt voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige en acne-gevoelige huid. Het verstopt de poriën niet en veroorzaakt zelden irritatie.