VOOR WIE

Huidverzorging voor mannen

ONS ADVIES: FACE ROUTINE KIT

De specifieke behoeften van de mannenhuid

Ook de mannelijke huid heeft nood aan kwalitatieve ingrediënten en voedende producten om de huidbarrière gezond en vitaal te houden. In tegenstelling tot wat velen denken, heeft de mannenhuid specifieke kenmerken en is het textuurgewijs anders dan de huid van een vrouw.

Last van een vette huid? Je bent niet alleen!

Het hormoon testosteron bepaalt de eigenschappen van de mannenhuid en geeft deze een andere structuur dan de vrouwenhuid. Iedere huid is uniek en elke situatie is anders. Toch zien we doorgaans dat mannen een meer vette huid hebben met last van onzuiverheden en acne. Dit huidkwaaltje is een rechtstreeks gevolg van een verhoogde talgproductie, die veelal hormonaal bepaald is.

Een glimmend gelaat  heeft een aangepaste verzorging nodig. Agressieve producten beschadigen de echter huid nog meer en kunnen de talgproductie op de vettere zones stimuleren. Laat ze dus links liggen! Gebruik steeds milde producten en zorg ervoor dat je wekelijks de huid exfolieert.

Maak komaf met acne en mee-eters

BOOST OF OXYGEN FACIAL SCRUB

Deze scrub doet wonderen voor de vettere T-zone én voor de acné huid. De gelaatscrub met rijstkorrels en natuurlijke, essentiële oliën verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden op milde wijze en zal de huid tegelijkertijd ook voeden en herstellen.

  • Antibacteriële en ontstekingsremmende werking.
  • Gaat de verhoorning van de huid en verstopping van de talgklieren tegen.
  • Vitamine C vermindert acne.
FACIAL SCRUB

Last van een gevoelige huid tijdens en na het scheren?

Een fris en gladgeschoren gezicht is voor vele mannen een must om vol zelfvertrouwen de dag te starten. Helaas zorgt dit ritueel vaak voor een geïrriteerde huid met rode bultjes tot gevolg. Het gelaat kan droog, trekkerig en ruw aanvoelen en heftige reacties vertonen op invloeden van buitenaf zoals zon, wind of kou. Wil je dit vermijden?

  • Reinig je huid dagelijks met een milde facial lotion
  • Hydrateer nadien met een voedende dagcrème of herstellende nachtcrème

Een droge huid, roodheid, jeuk of een schilferige huid onder de baard?

Dit zijn huidproblemen die vaak voorkomen bij mannen. Een droog gelaat wordt veroorzaak door een breed scala aan factoren waaronder;

  • Temperatuurschommelingen
  • Niet-natuurlijke verzorgingsproducten

Deze bevatten vaak chemische en agressieve ingrediënten, zoals SLE en alchohol, die de huidbarrière beschadigen en uitdrogen. Ze verstoren de werking van de hoornlaag (buitenste huidlaag), waardoor de huid te veel vocht verliest. Bacteriën en onzuiverheden kunnen zo in de huid dringen en ontstekingen veroorzaken.

REINIGEN

Reinig je gelaat met een milde en vochtregulerende facial lotion die geschikt is voor personen met een gevoelige huid. Vermijd steeds producten met chemische en uitdrogende ingrediënten zoals o.a. alchohol. Ze beschadigen de barrièrefunctie van de huid, waardoor irritatie enkel toeneemt.

HYDRATEREN

Zorg er steeds voor dat je de beschadigde huid na het scheren voldoende helpt herstellen met verzorgende en hydraterende dag- en of nachtcrème. De verzorgingslijn van SELF bevat een hoge dosering aan vitamines en antioxidanten die de huidbarrière herstellen en de vochtbalans op peil houden.

"De nachtcrème van SELF zorgt ervoor dat ik geen last meer heb van een pijnlijke huid na het scheren. Super product. Ik ben heel tevreden."

Extract uit quote - David

Mannenhanden? Die krijgen het zwaar te verduren!

Heb jij net zoals zovele last van droge handen? Het is normaal dat je handen droog en ruw voelen van al dat wassen. De meeste schuimende zepen bevatten chemicaliën zoals SLS die de huidbarrière van je handen aantasten. Dit natuurlijke beschermlaagje reguleert de vochtbalans van je huid en houdt bacteriën op een afstand. Bij mensen met een gevoelige huid en aandoeningen zoals psoriasis en eczeem kunnen deze chemische stoffen nog meer schade aanrichten. Het gevolg? Een droge en trekkerige huid met soms zelfs kloven en wondes.

Fine Delicate Body Butter

Gelukkig kunnen we dit probleem gemakkelijk oplossen. Met de juiste informatie en producten, heb je snel weer zachte en pijnloze handen. De iconische Body Butter van SELF werd speciaal ontwikkeld om de huidbarrière te herstellen en balanceren.

  • Boost aan huidherstellende vetzuren & antioxidanten
  • Herstelt de buitenste huidlaag
  • Werkt antibacterieel, tegen infecties, verminderen roodheid en jeuk…

De Body Butter kan je ook vinden in een handig to-go formaat

ONTDEK DE SELF BODY BUTTER

Rebuy