HUID BEZORGDHEID

Mature, rijpere huid

FACIAL OIL

Met het ouder worden, verandert de huid. Het duurt langer vooraleer de huidcellen vernieuwen, en dat laat zich zien. De huid wordt valer, kan plaatselijk verkleuren en vertoont rimpeltjes. Ook de doorbloeding in de huid neemt af, waardoor de zuurstoftoevoer daalt en afvalstoffen moeilijker afgevoerd worden. De huid verliest aan vocht en spankracht.

Healthy aging, de kenmerken

Rimpels en fijne lijntjes: Diepe rimpels en fijne lijntjes, vooral zichtbaar rond de ogen (kraaienpootjes), mond, en op het voorhoofd.

Verlies van elasticiteit en stevigheid: De huid verliest zijn elasticiteit en stevigheid door een afname van collageen en elastine, wat leidt tot een slappere huid.

Droogheid: De huid wordt droger doordat de talgproductie afneemt, wat kan leiden tot een schilferige en ruwe textuur.

Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken: Donkere vlekken en pigmentveranderingen worden prominenter, vaak als gevolg van blootstelling aan de zon door de jaren heen.

Dunner wordende huid: De huid wordt dunner en kwetsbaarder, waardoor deze gevoeliger is voor beschadigingen en langzamer geneest.

Shop the look

Added to cartBekijk winkelwagen

Een gezonde detox voor je huid

100% natuurlijke oorsprong en vegan

Geschikt voor de gevoelige huid

Dermatologisch getest & goedgekeurd

Vitamine A en E werken in op rimpels en ze stimuleren de aanmaak van collageen.

Vitamine E, Polyfenen en Ferulazuur helpen de vrije radicalen te bestrijden en remmen vroegtijdige huidveroudering af.

Agave Tequilana Extract heeft een bewezen rimpelvervagende werking en een langdurig verzachtend effect op de huid.

Tomatenextract beschermt de huid tegen vrije radicalen en verbetert de huidelasticiteit. Voor een jeugdige uitstraling.

Hyaluronzuur, afkomstig van aloë vera houdt de huid elastisch, strak en gehydrateerd.

Hoe verzorg je een mature huid?

Do's
Dont's

Do's

Aandacht voor verzorging
Huidveroudering is een volkomen natuurlijk proces. Er bestaan geen tovermiddeltjes tegen rimpeltjes, wel veel loze beloftes. Je kan de tekenen van huidveroudering wel verzachten of op een natuurlijke manier tegengaan. Een gezonde levensstijl en de juiste verzorgingsproducten zijn daarbij cruciaal.

Ga voor antioxidanten
Het is wetenschappelijk bewezen dat vrije radicalen een grote rol spelen bij vroegtijdige veroudering. Die kleine deeltjes komen vrij tijdens onze stofwisseling, maar ook door luchtvervuiling, UV-straling, stress, roken en alcohol. Een teveel aan vrije radicalen kan gezonde cellen aantasten en de huid- en bindweefsels beschadigen, met rimpels en andere huidverouderingstekenen als resultaat. Om hun schadelijke effect te neutraliseren, maakt ons lichaam antioxidant-enzymen aan. Help je lichaam door het gebruik van producten die rijk zijn aan antioxidanten.

Vergeet de ogen niet
Al heb je daarvoor niet per se een aparte oogcrème nodig. Onze milde dag- en nachtcrème zitten boordevol actieve stoffen en kan je perfect op de oogcontouren gebruiken.

Dont's

Zonnen
UV-straling is de grootste boosdoener voor de huid. Onbeschermd zonnen geeft de vrije radicalen vrij spel en tast de huidlagen aan. Gebruik een goede zonnebescherming die zowel tegen UVB als tegen UVA-stralen beschermt.

Agressieve producten 
Blijf weg van producten met agressieve ingrediënten of veel alcohol. Ze beschadigen de barrièrefunctie van de huid. Hoe ouder we worden, hoe moeilijker je lichaam dat kan herstellen. Het gevolg is gekend: het vocht ontsnapt uit de huid en bacteriën vinden de weg naar binnen. Ook natuurlijke producten bevatten vaak alcohol. Controleer steeds de ingrediëntenlijst.