VOOR WIE

Personen die last hebben van een probleemhuid

ONS ADVIES: BODY CARE DUO

Kenmerken van een probleemhuid

 • De huid is op bepaalde plaatsen zeer droog en ruw.
 • Je hebt last van jeuk en roodheid.

Rosacea, eczeem, psoriasis… zijn huidkwaaltjes die we liever niet hebben. Vaak zijn het chronische aandoeningen die niet verholpen kunnen worden, maar we kunnen de symptomen verlichten en klachten verminderen. Want heel vaak worden de symptomen veroorzaakt door een slechtwerkende huidbarrière.

Van welk kwaaltje heb jij last?

Eczeem

Is het gevolg van een beschadigde buitenste huidlaag. Onzuiverheden en bacteriën dringen zo in de huid en veroorzaken ontstekingen: de huid jeukt, is rood en extreem droog. Door dit verstoorde huid barrière kunnen (Stafylokokken) bacteriën gemakkelijker van buitenaf de huid binnendringen maar vice versa ook water en voedingstoffen van binnenuit naar buiten ontsnappen. SELF herstelt de huidlaag en voedt intens, werkt antibacterieel en tegen infecties. De creme bevat de bouwtenen die de huid nodig heeft om te herstellen. Oa. Vitamine F is rijk aan essentiële vetzuren, die voor een goede hydratatie zorgen en de droge, ruwe huid herstellen.Complexe vetzuren zoals allantoïne en kaneelzuur helpen de huid gezond en mooi te houden en versterken de barrièrefunctie van de huid, net zoals Vitamine E. Laurine en Caprinezuur vormen de natuurlijke beschermlaag van de huid. Ze werken antibacterieel en ontstekingsremmend.

Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening die je vooral herkent aan roodheid in het gelaat. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en neus, daarnaast kan je ook last hebben van kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes. Dit huidprobleem komt vooral voor bij vrouwen van middelbare leeftijd (+ 30 jaar), en in mindere mate bij mannen. De exacte oorzaak is onbekend, maar de klachten kunnen verergeren door externe factoren zoals overmatige blootstelling aan zon, het benuttigen van alcohol en het gebruik van niet-natuurlijke verzorgingsproducten die chemicaliën of cortisone bevatten. SELF vermindert zichtbaar de symptomen en roodheid. De producten bevatten oa. Laurine en Caprinezuur vormen de natuurlijke beschermlaag van de huid. Ze werken antibacterieel en ontstekingsremmend, welke roodheid verminderen. Vitamine B zorgt voor de aanmaak van de essentiële bouwstenen van de huid.Salicylzuur vermindert schilfers, roodheid en maakt de hoornlaag zacht.

Psoriasis

Psoriasis is een inflammatoire auto-immuunziekte die rode schilferige plekken en jeuk veroorzaakt. De huid kan tijdelijk beter aanvoelen maar zal met periodes opstoten krijgen waardoor het probleem tijdelijk verergerd wordt. Beschadiging van de huidbarrière, verbranding van de huid, stress en infecties hebben een invloed op de klachten en kunnen dus een negatief effect hebben. Psoriasis komt hoofdzakelijk voor mij volwassenen (zowel mannen als vrouwen) en komt doorgaans vaker voor bij mensen die roken of regelmatig alcohol gebruiken. SELF verzacht de symptomen en hersteld de huidlaag en bouwt de huid op. Het bevat oa. Vitamine A zorgt voor celvernieuwing, in combinatie met vitamine E is het een gouden duo. Ze zorgen voor stimulatie collageen en de elasticiteit van de huid en gaan zo veroudering tegen. Bovendien versterkt Vit.E de huidbarrière.Complexe vetzuren zoals allantoïne en kaneelzuur helpen de huid gezond en mooi te houden en versterken de barrièrefunctie van de huid, net zoals Vitamine E....

Couperose

Couperose is de aanwezigheid van uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. Vaak wordt deze aandoening verward met psoriasis, maar in tegenstelling tot psoriasis hebben mensen met couperose geen last van bultjes en puistjes. Voor het verminderen van couperose is het belangrijk dat je prikkels vermijdt die de bloedvaatjes kunnen uitzetten. Bescherm je daarom goed tegen zonlicht, verminder je alcoholgebruik en gebruik enkel milde producten die je huidbarrière niet beschadigen. Vermijd bovendien ook scrubs, deze doen geen goed voor je huid. De SELF producten bevatten onder andere: Sterolen houden het vocht in de huid vast.Salicylzuur vermindert schilfers, roodheid en maakt de hoornlaag zacht. ...

Ons advies: Body Care Duo

WAAROM WORDT DE SPECIFIEKE COMBINATIE TUSSEN BODY BUTTER EN BODY SCRUB AANGERADEN?
 • Ze bevatten een grote hoeveelheid aan Laurine- en Hyaluronzuur dat antibacterieel en ontstekingsremmend werkt. Deze ingrediënten zullen de huid kalmeren en ervoor zorgen dat je minder irritaties hebt.
 • Salicylzuur zal de hoornlaag (=buitenste huidlaag) herstellen, zacht maken en schilfers verminderen.
 • Beide producten stimuleren de aanmaak van huidige vetten in de bovenste huidlaag van je huid dit o.a. dankzij vitamine B.
 • Allantoïne bevordert het genezingsproces van de huid en helpt in combinatie met andere vitamines huidirritaties (zoals eczeem, psoriasis en dermatitis) verbeteren.
 • Ze zorgen ervoor dat de huidbarrière herstelt en diepgaand gehydrateerd wordt.

Last van eczeem, psoriasis of een droge jeukende huid?

COMBINEER ONZE FINE DELICATE BODY BUTTER MET DE FINE DELUXE BODY SCRUB.

Gebruik de scrub als een zeezout voor in je badwater (2 à 3 lepels) en smeer nadien je huid in met de intens voedende bodybutter. De combinatie van deze twee producten zullen de huidbarrière intens voeden en herstellen.

Een opflakkering? Raadpleeg je arts om te kijken welke behandeling nodig is.

BODY CARE DUO

Hoe verzorg je een probleemhuid?

DO's

 • Goede dagelijkse verzorging
  De probleemhuid is erg kwetsbaar. Een beschadiging van de buitenste huidlaag doet de huidproblemen opnieuw opflakkeren. Daarom is het belangrijk om de huid goed te verzorgen. Met de juiste, dagelijkse voeding hou je de problemen onder controle.
 • Reinig
  Maak werk van een dagelijks reinigingsritueel. Reinig je huid ook ’s morgens. Je huid scheidt ’s nachts immers de afvalstoffen uit die overdag binnengedrongen zijn.
 • Wees lief voor de huid
  Dep de huid droog in plaats van ze droog te wrijven en voed ze dagelijks met een rijke crème. Bescherm je huid extra goed wanneer je gaat zwemmen, bij extreme koude of veel zon.

DONT'S

 • Agressieve producten
  Gebruik geen agressieve zepen of cosmeticaproducten met chemicaliën of een hoge dosis alcohol. Die zetten je fragiele huid immers nog meer onder druk.
 • Hitte
  Vermijd een heet bad en douches. Deze zullen de huid onnodig uitdrogen. Een watertemperatuur van 32 graden is ideaal. Dep bovendien je huid droog en zorg er zeker voor dat je niet wrijft.
 • Alcohol
  Veel huidproblemen (zoals o.a. psoriasis en couperose) worden verergerd door de consumptie van alcohol.

Heb je last van deze huidproblemen in je gelaat?

BOOST OF FRESHNESS FACIAL LOTION

Reinig je huid dagelijks met een milde gezichtsreiniger zonder chemische bestanddelen. Onze SELF Facial Lotion verwijdert talg, onzuiverheden en make-up zonder de huidbarrière te beschadigen.

DUO DAY AND NIGHT CREAM

Hydrateer je huid dagelijks met een beschermende dagcrème en herstellende nachtcrème.

ONTDEK SELF GEZICHTSVERZORGING

Waarom SELF?

100% VEGAN EN NATUURLIJK

SELF is officieel wereldwijd erkend als een vegan merk door Vegan Society. Van het zaadje op het veld voor het kweken van bepaalde ingrediënten tot het reinigen van de leidingen: tijdens het volledige proces worden er geen dierlijke producten gebruikt.

DERMATOLOGISCH GETEST EN GOEDGEKEURD

We mogen met fierheid zeggen dat al onze producten dermatologisch getest zijn voor de gevoelige huid én een irritatiescore van 0.00 behaalden! Het bewijs dat onze producten net zo zacht zijn als we al die tijd beweerden.

HALAL GECERTIFICEERD

Het volledige assortiment van SELF is Halal gecertificeerd. Zowel dierlijke producten als alcohol worden streng gemeden tijdens ons productieprocesZo wordt er geen alcohol verwerkt in de ingrediënten en wordt apparatuur gereinigd met plantaardige schoonmaakmiddelen zonder alcohol.

Rebuy