3 receptjes voor infused water!

3 receptjes voor infused water!

Heb je al gehoord van infused water? Het is misschien dé manier die jou kan helpen om dagelijks voldoende water te drinken. Met infused water voeg je groentjes, fruit of kruiden toe aan je water om zo zonder kleurstoffen of suikers een smaakje aan je water te geven!

IK GEEF JE DRIE ZOMERSE COMBINATIES!

Water met aardbeitjes is een optie voor wie van zoet houdt! Voor 1 liter water heb je ongeveer 5 aardbeien nodig. Snij ze in stukjes zodat de smaak nog beter opgenomen wordt! Voeg eventueel nog een sneetje citroen toe voor wat frisheid!

Een makkelijk fruitig receptje voor op een warme, zomerse dag? Mix een 2 tal sneden watermeloen met wat munt! De hoeveelheid munt voeg je toe naar smaak! Ik kies altijd voor een handje vol en serveer het met wat extra ijs!

Naast fruit en groenten zijn ook kruiden heel leuk, lekker en makkelijk om toe te voegen. Mijn favorieten zijn basilicum, rozemarijn en munt! Ook heel lekker: wat schijfjes citroen, thijm en rozemarijn! Er zijn heel veel combinaties mogelijk, experimenteer er maar op los!

NOG ENKELE TIPS

Er bestaan herbruikbare flessen met in het midden een speciaal compartiment voor je fruit, groenten of kruiden!

Het water heeft wel enkele uurtjes nodig om smaak te krijgen. Maak het ‘s avonds en laat het een avondje intrekken in de koelkast!

Geen vers fruit in huis? Je kan ook bevroren fruit kiezen! En tot slot: kiwi en banaan zijn minder geschikt om te gebruiken voor infused water!