5 tips voor meer SELF-CARE !

5 tips voor meer SELF-CARE !

Tijd voor jezelf maken: 100% absoluut nodig! Echt waar. En soms hoeft dat niet veel te zijn, want als ondernemer, mama en vrouw weet ik dat het vaak moeilijk is om alle ballen tegelijk in de lucht te houden én ook nog eens tijd voor jezelf in te plannen. Maar van self-care word je alleen maar beter, dus gewoon doen. Daarom bij deze: 5 tips voor méér self-care als je niet zo heel veel tijd hebt! Een kwartiertje, meer heb je niet nodig en daarna ben je weer helemaal opgeladen!

1. LEZEN
Verdwaal je graag in een fictief verhaal, van romantisch tot een spannende thriller of verkies je liever om even de gedachten op nul te zetten met een ontspannend tijdschrift? Aan jou de keuze, maar… zet je even een kwartiertje neer, neem er desnoods een drankje bij en lees wat verder in dat boek dat maar op je nachtkastje blijft liggen of blader wat door een tijdschrift om de nieuwste trends te spotten.

2. GA NAAR BUITEN
Het is zo fantastisch mooi buiten in de herfst met al die prachtige herfstkleuren en vallende bladeren. Even een frisse neus halen, plus een beetje beweging kan geen kwaad. Je maakt je hoofd vrij én je zet je lichaam aan het werk. Het beste van de twee werelden als je over self-care spreekt!

3. BEL EEN VRIENDIN
Of het nu je beste vriendin is of je moeder of je zus of wie dan ook… We zijn in deze drukke tijden vaak met onze smartphone bezig: twitter, imessage, what’s app, … alles snel snel tussendoor. Maar écht bijpraten – als het niet fysiek kan – doe ik het allerliefst nog aan de telefoon. Even praten over wat je bezighoudt én bel vooral ook naar iemand die je écht goed doet voelen. Je gaat zien, na het telefoontje voel je je heel wat beter!

4. KLEUR
Er is al zoveel over geschreven en je ziet ze overal in de winkels liggen: de kleurboeken voor volwassenen! Mijn dochtertje is een kei in kleuren en tekenen, maar of het nu écht iets voor mezelf is om terug op te nemen? Dat weet ik toch niet, maar ik werd nieuwsgierig en liet me verleiden tot een kleurboek voor volwassenen. Eerlijk? Dit is ZO ontspannend! Je bent zo gefocust op het kleuren dat je alle andere zorgen even aan de kant zet en je to-do-lijstje onmiddellijk vergeet. Aanrader!

5. POWERNAP
En tot slot: de powernap. Een kwartiertje tot 20 minuten maximum is echt ideaal om weer volledig de batterijen op te laden, zeker als je nachtrust niet optimaal is. En zonder een optimale nachtrust functioneer je niet op je best, dus leg je voeten even omhoog, zet de wekker op je smartphone en geef jezelf even de tijd voor een deugddoende powernap. Daarna kan je de wereld weer aan!

WAT DOE JIJ ALS JE NIET VEEL TIJD HEBT, MAAR TOCH EVEN IETS VOOR JEZELF WIL DOEN ?