Corona-cocoonen: extra aandacht voor jezelf én je lichaam

Corona-cocoonen: extra aandacht voor jezelf én je lichaam

Corona: we kunnen er niet omheen. Voor het eerst komt het virus ook bij ons heel dichtbij. Handen vaker wassen, afstand houden, je gezicht niet aanraken, wegwerpzakdoekjes gebruiken… We know the drill. En gelukkig maar!

Ook bij SELF hebben we vandaag standaard een antibacteriële gel op zak. Daar zou je ons normaal gezien niet zo snel mee betrappen, maar gezondheid komt op de eerste plaats dus doen we er alles aan om ziekmakende virusdeeltjes te slim af te zijn.

Toch vergeten we onze huid ook niet. Want net nu heeft ze onze aandacht extra nodig.

Mijn tips op een rijtje:

Eerst wassen, dan smeren

Voelen je handen droog en trekkerig? Om het uitdrogende effect van antibacteriële gels te compenseren, smeer ik mijn handen na het wassen in met een voedende crème. Onze Fine Delicate Body Butter zit boordevol natuurlijke superfoods en helpt de vochtbalans van je huid herstellen.

Tip: Onze Body Mini Duo kit bevat de SELF body butter in handig reisformaat (naast de body scrub (30ml) en my little SELF bag). Zo heb je je favoriete hydraterende crème altijd op zak.

Hydrateer je gelaat

Vind jij het ook zo moeilijk om je gelaat niet aan te raken? Zeker als je huid droog, gevoelig of geïrriteerd aanvoelt, is het een natuurlijke reflex die moeilijk af te leren valt. Geef je huid de voeding die ze nodig heeft. Zo werk jij aan een gezonde huid en heb je vanzelf minder drang om even snel te krabben. Onze All Day Dreamer dagcrème bevat enkel de meest voedende natuurlijke bestanddelen die je huid intens hydrateren en beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Samen met onze All Night Starlight nachtcrème vormt ze de perfecte skin-combo! Staat je verzorgingsritueel niet helemaal op punt? Nu is hét moment om er extra aandacht aan te besteden.

Boost je weerstand

Niet enkel wat je op je huid smeert is belangrijk, ook wat je in je lichaam stopt heeft een grote impact. Op je huidkwaliteit én op je algemene gezondheid. Zet voldoende groente en fruit op het menu zodat je noodzakelijke bouwstoffen zoals zink en vitamine C binnenkrijgt. Vitamine C zorgt voor een goede werking van de witte bloedcellen en speelt zo een belangrijke rol bij je afweersysteem.

Keep calm

Angst en ongerustheid zijn normale gevoelens. We hebben er allemaal weleens last van. Maar helaas helpen ze ons niet vooruit. Probeer het hoofd koel te houden. Verzorg jezelf, letterlijk én figuurlijk. Durf jezelf op de eerste plaats te zetten. Zoek de rust en gezelligheid bij je gezin op. Nu scholen sluiten en het publieke leven voor een stuk stilvalt, is even vertragen misschien zo’n gek idee nog niet.

Wat doe jij zoal om je huid gezond te houden? Let me know!

Liefs,

Team SELF