De All Day Dreamer Inci-lijst ontleed!

De All Day Dreamer Inci-lijst ontleed!

Zoals beloofd gaan we een INCI-lijst, ofwel ingrediëntenlijst van een SELF product eens onder de loep nemen.

De INCI-lijst van SELF producten.

Wat voor mij heel duidelijk is, is dat ik bij elk product heel transparant de ingrediëntenlijst wil toevoegen in de webshop. Zo kan elke klant zelf zien wat er in onze producten zit!

De INCI-lijst van All Day Dreamer, dagcrème.

Omdat zo’n INCI lijst niet makkelijk te lezen is, wil ik die van onze bestseller, de All Day Dreamer dagcrème overlopen! Het is geen eindeloos lange lijst met ingrediënten. Maar dat hoeft ook helemaal niet en is zeker geen barometer of een product goed of slecht is! Het gaat vooral over de werkende stoffen en hun percentage! Ik heb net liever zo weing mogelijk ingrediënten die er in hoog percentage inzitten!

Aqua = heel simpel, dit is water!

Glycerin = Glycerine is een vloeistof die compleet oplost in water. Het is een natuurlijk ingrediënt, gemaakt van plantaardige olie. Glycerine wordt heel veel gebruikt in cosmetische producten, het is heel veilig en heel effectief voor het hydrateren van de huid!

Glycerin Stearate SE (natural derived)= Glycerine stearaat (afgeleid van stearinezuur) is een emulgator en een emulsie stabiliserend ingrediënt. Het is een wasachtig product met een natuurlijk vetzuur en laat olie en water netjes mengen. Het wordt beschouwd als uiterst gunstig voor de menselijke huid door de hydraterende, herstellende effecten.

Ceteary Alcohol = een alcohol gewonnen uit kokosnoot. Velen zijn niet zot op alcohol, maar cetearyl alcohol is een heel ander type alchol. Het is een vette alcohol die de huid niet gaat uitdrogen. Het geeft onze dagcrème meer textuur en werkt als emulgator. Door exact de juiste hoeveelheid te gebruiken, gaat deze alcohol ook helpen dat alles goed wordt opgenomen. Want anders blijven sommige ingrediënten wel eens liggen op de huid. Het heeft de hoogtste veiligheid op de Skin Deep Cosmetic Safety Database.

Glycerin Stearate Citrate (natural derived) = weer een emulgator die ervoor zorgt dat je een glad gevoel krijgt bij het gebruiken van onze crème. Het wordt vervaardigd uit plantenoliën en citroenzuur.

Isopropyl Palmitate (natural derived) = palmolie emulgator

Butyrospermum Parkii = oftewel een moeilijke naam voor sheaboter! Sheaboter is een natuurlijk vet, gewonnen uit de noot van de karité boom. Met een hoog lipidengehalte herstelt het de vochthuishouding, en verzacht het de huid. Het beschermt de huid tegen Uv-stralen, heeft een antibacteriële werking en bevordert de celdeling (anti-aging). Lees onze blog of ingrediëntenpagina voor meer info.

Cocos Nucifera = dit is kokosolie. Een heel hydraterend ingrediënt vooral geschikt voor droge huidjes. Gaat een beschermende film op de huid leggen en de huid diep voeden waardoor de huidbarriere hersteld wordt. Kokos heeft een tal van voordelen voor de huid, lees er meer over op onze ingrediëntenpagina !

Caprycyl/Capric Triglyceride = Caprylic/Capric triglyceride is een zuiver natuurlijk product dat voor 100% van kokosolie wordt gemaakt. Het wordt in crèmes gebruikt in plaats van een plantaardige olie.

Aloe Barbadensis = dit is een aloë vera extract! Aloë vera heeft heel wat goede cosmetische werkingen: het geneest de beschadigde huid, werkt verkoelend en beschermend voor een droge, geïrriteerde huid. Het verzacht de huid en werkt ook op roodheden.

Argania Spinosa = Arganolie wordt gewonnen uit pitten van vruchten die aan de arganboom, de Argania spinosa, groeien. Ook wel Marokkaans goud genoemd. De olie wordt snel door de huid opgenomen en optimaliseert de barrièrefunctie. De ultra-hydraterende essentiële vetzuren (omega’s), verschillende super anti-oxidanten en voedende vitamine E zorgen dat deze olie een internationale reputatie als natuurlijke anti-ager! Lees meer op de ingrediëntenpagina .

Macadamia Intragrifolia Seed Oil = Macadamianootolie leent zich goed als bv massageolie. Het werkt oa verzachtend en herstellend voor de vochtbalans van de huid. Het werkt ontstekingsremmend en helend waardoor huidaandoeningen worden tegengegaan. Lees meer op de ingrediëntenpagina .

Citrus Aurantium Dulcis (Sweet Orange) Peel Oil = Een natuurlijk, lekker ruikende essential oil.

Citrus Nobilis (Mandarin) Peel Oil = een verzachtende natuurlijke olie, zeer geschikt voor de huid.

Pelargonium graveolens (geranium) oil = geraniumolie is een essentiële olie met een balancerend effect op de huid. Het heeft een ontsmettende en adstringerende werking op de huid.

Glycine Soja Oil = Dit is olie van soja die rijk is aan proteïnen (eiwitten). Deze ‘dry oil’ is ook geschikt voor de vettere huidtypes.

Sodium Cetearyl Sulfate (natural derived) = een vrij milde natuurlijk emulgator van cocosnoot. Het is natriumzout van zwavel gewonnen uit kokosnoot . Zwavel is een element dat in de hele natuur bestaat. Het heeft de hoogtste veiligheid op de Skin Deep Cosmetic Safety Database.

Tocopherol = vitamine E, w erkt verzorgend en antioxiderend. Vitamine E helpt bij het herstel van de huid. Bestrijdt vrije radicalen in de cellen.

Sodium Anisate & Sodium Levulinate (natural derived) = een veilige natuurlijk bewaarmiddel, Levulinate is afkomstig van mais, Anisate van venkel of basilicum. Levulinezuur bevat dezelfde verbinding die de bijen gebruiken om hun pollen en nectar beschermen. Niet alleen zijn deze antimicrobieel, maar ze hebben ook actieve huidverzorgingeigenschappen; anti-inflammatoire werking die geïrriteerde huid zal kalmeren en het balanceert de PH van de huid. Het heeft de hoogtste veiligheid op de Skin Deep Cosmetic Safety Database.

Glyceryl Caprylate Lactic Acid = glycerinezuur

?Lactic acid = melkzuur, wat een natuurlijk bestanddeel van de zuurbeschermingsmantel van de huid is. Exfolieert zacht.

Citral Geranoil = geeft de frisse geur aan de dagcrème met geraniumolie, essentiële olie.

Linalool = een grondstof voor de productie van vitamine E.

Citronellol = een natuurlijk bestanddeel dat in essentiële oliën zit.?

D­Limonene = een natuurlijk bestanddeel van essentiële oliën.

WAT KAN JE NU BESLUITEN?

De All Day Dreamer dagcrème bevat dus vooral heel veel hydraterende, voedende actieve ingrediënten zoals glycerine, sheaboter, kokosolie, arganolie, aloë vera­extracten, macadamianootolie, … Heel veel goeds voor de droge huid, gevoelige of gemende huid zij gaat hier echt van opleven!