De dubbele werking van dagcrème: 1x smeren, 2 x profiteren!

De dubbele werking van dagcrème: 1x smeren, 2 x profiteren!

Hey you!

Brrr! Moet jij ook even wennen aan dat gure herfstweer? Me too! En ook je huid krijgt het door de koude, droge lucht trouwens zwaar te verduren. Je lijf kan je lekker induffelen met warme kledij, maar dat ligt voor je gezicht natuurlijk een stuk moeilijker :-).

Toch heeft je gelaat baat bij extra loving attention. Wist je dat je huid het tijdens de koude maanden moeilijker heeft om vocht vast te houden? En dat die vochtreserve cruciaal is voor een gezond, stralend vel? Werk aan de winkel dus! Een goede dagcrème helpt de vochtbalans van je huid op punt te houden én heeft nog een ander interessant voordeel: je make-up blijft er langer mooi door. Winwin dus!

Hydratatieboost voor je huid

Ik hoop stiekem dat je nooit de deur uitgaat zonder een likje dagcrème op je snoet. Ben je toch niet zo’n trouwe smeerder? Maak dan vandaag nog werk van een gezond verzorgingsritueel. Over het belang van reinigen vertelde ik je al vaker. Vandaag ga ik graag dieper in op de werking van een voedende dagcrème. Eigenlijk kan je onze All Day Dreamer dagcrème vergelijken met een beschermlaagje voor je gelaat. Net zoals die wollen sjaal rond je nek ;-). Al doet onze dagcrème meer dan beschermen. Natuurlijke krachtpatsers als aloë vera, arganolie en kokosolie houden de vochtbalans van je huid op peil. Cruciaal, want zonder voldoende vocht drogen je huidcellen uit. Ze krimpen als het ware, waardoor ze vatbaarder worden voor schadelijke indringers van buitenaf. Bacteriën, maar ook vrije radicalen nestelen zich maar wat graag op een gedehydrateerde huid, met alle gevolgen van dien: roodheid, irritaties, schrale plekjes… Herkenbaar? Geef je gelaat dan élke ochtend een hydratatieboost. Onze All Day Dreamer dringt diep in de huid en pakt dat voedingstekort aan met 100% natuurlijke en vegan ingrediënten. En geloof me, dat zie je aan je huid!

Tip: Vergeet je hals en decolleté niet! Heel wat vrouwen stoppen aan de kaaklijn met smeren, terwijl ook de tere huid van je hals en decolleté nood heeft aan extra aandacht.

Trucje: Vergroot de hydraterende werking van je dagcrème door de crème op je vochtige gelaat aan te brengen. Zo sluis je dat extra vocht als het ware binnen in de huid en profiteer je extra. Doen!

Hou je make-up langer mooi

Heimwee naar die mooie summer glow en je sunkissed skin? Een beetje make-up doet wonderen. Ook ik zweer – zeker in de het najaar – bij een beetje hulp van de make-upborstel. Wist je dat onze dagcrème ook perfect als primer werkt? Met een likje van onze All Day Dreamer dagcrème voorkom je dat je make-up meteen in je huid dringt en geniet je dus langer van je opgemaakte gelaat. Bovendien bouwen de natuurlijke ingrediënten in onze dagcrème aan de gezondheid van je huid en houden ze je gelaat gehydrateerd. Een must voor een mooie make-up, want gekleurde pigmenten trekken namelijk héél graag in droge plekjes, waardoor ze extra opvallen. Niet meteen de look die je voor ogen had!

(Voor wie benieuwd is naar mijn favoriete make-up: kijk eens op www.bellepiere.com. Hun minerale (én vegan) foundation is ge-wel-dig!). Zelf koop ik steeds mijn producten bij via Make-up Groothandel, maar je kan ze natuurlijk ook bij diverse schoonheidssalons vinden.

Wil je je laten verrassen door onze dagcrème? Bekijk hem dan in de shop!

Ken je zelf nog een leuke dagcrème hack? Laat het me zeker weten! Dan delen we jouw tips met onze SELF-fans.

Wil je graag meer weten over onze dagcrème of heb je andere vragen? Shoot! Ik doe niets liever dan jou op weg helpen naar een gezonde huid!

Liefs,

Team SELF