Drie tips om meer mindfull te leven!

Drie tips om meer mindfull te leven!

DRIE TIPS OM MEER MINDFULL TE LEVEN!

Mindfulness is hét woord van de laatste jaren. Hoe kan het ook anders? Iedereen is altijd druk druk druk, ons leven is jachtig en stressvol. Dit kan niemand volhouden zonder tegen de muur te lopen! Dus daarom is het extra belangrijk om tijd voor jezelf te nemen!

WAT IS MINDFULL LEVEN?

Je minder zorgen maken over wat was, wat kan komen, wat er nog allemaal moet gebeuren. Mindfulness gaat eigenlijk over in het moment te leven en daar ook de tijd voor nemen. Jezelf die tijd gunnen.

Even niet meer stilstaan bij je eindeloos lange to­do­lijst. Even loslaten. Want druk druk druk is niet gelijk aan gelukkig. Ook niet persé gelijk aan ongelukkig, verre van. Maar het is belangrijk om de balans te vinden. Tijd dus om af en toe zélf op de pauzeknop te duwen!

3 TIPS MINDFULNESS VOOR BEGINNERS:

Maak een mindfulness wandeling: Wanneer ging je nog eens even een wandelingetje maken? Gewoon genieten van de natuur. Zonder je smartphone. Zonder te denken wat er allemaal in je agenda staat? De constante stroom van activiteit vooral via technologie: tv, smartphone, social media, … kan je echt dag en nacht bezig houden. Geniet dus van je wandeling, van wat je ziet, wat je hoort. Laat je zintuigen werken!

10 minuutjes pauze? Ga even zitten. 10 minuutjes. Kijk niet naar je iPhone. Zet de televisie uit. Geen radio. Verplicht jezelf niet om te proberen je hoofd leeg te maken. Meestal werkt dit toch niet. Maar laat de gedachten maar komen. En stromen. Maar probeer vooral om eens tien minuutjes gewoon in het nu te leven. Luister naar wat je hoort rondom je. Misschien je buren? Vogeltjes?

Een andere manier om mindfulness te ervaren, is ademhalingsoefeningen. Daarbij ga je focussen op je ademhaling. Dit is wel een effectieve manier om rustig te worden én om je hoofd leeg te maken. Omdat je focust op je ademhaling.

HEB JIJ AL EENS AAN MINDFULNESS GEDAAN?