Een droge huid van al dat wassen? 5 tips voor een gezonde huid

Een droge huid van al dat wassen? 5 tips voor een gezonde huid

Je hebt het misschien al gemerkt: nu we massaal binnenblijven en onze handen tig keer per dag ontsmetten, krijgt onze huid het zwaar te verduren. De droge verwarmingslucht in huis, het gebrek aan frisse buitenlucht, agressieve alcoholgels en het vele wassen eisen hun tol. Dagelijks krijg ik mails van klanten die me vragen naar tips & tricks om hun droge huid weer gezond te maken.

Ik deel mijn 5 gouden tips graag ook met jou!

Pamper je handen

Het is normaal dat je handen droog en ruw voelen van al dat wassen. De meeste schuimende zepen bevatten chemicaliën zoals SLS (sodium lauryl sulfaat) die de huidbarrière van je huid aantasten. Dat natuurlijke beschermingslaagje reguleert de vochtbalans van je huid en houdt bacteriën op afstand. Bij mensen met een gevoelige huid en aandoeningen zoals psoriasis en eczeem kunnen deze chemische stoffen nog meer schade aanrichten.

Geef je handen dus de aandacht en liefde die ze verdienen. Gebruik een zachte wasgel en smeer na iedere wasbeurt een likje milde crème. Onze hand & body wash reinigt zacht en zonder uit te drogen. Naast soja-olie – een olie die op huideigen olie lijkt en de huid helpt om vocht vast te houden én zich te herstellen – bevat de wasgel onder meer ook aloë vera extract: een wondermiddel van moeder natuur dat schilfering tegengaat en de huidsoepelheid verbetert.

Ook onze body butter zit boordevol natuurlijk krachtvoer om je huid zacht en soepel te houden, zoals kokosolie die de beschadigde huidlaag aanpakt en macadamia, boordevol vitamine B die roodheid vermindert. Bye bye, beschadigde handen!

Pamper je handen

Het is normaal dat je handen droog en ruw voelen van al dat wassen. De meeste schuimende zepen bevatten chemicaliën zoals SLS (sodium lauryl sulfaat) die de huidbarrière van je huid aantasten. Dat natuurlijke beschermingslaagje reguleert de vochtbalans van je huid en houdt bacteriën op afstand. Bij mensen met een gevoelige huid en aandoeningen zoals psoriasis en eczeem kunnen deze chemische stoffen nog meer schade aanrichten.

Geef je handen dus de aandacht en liefde die ze verdienen. Gebruik een zachte wasgel en smeer na iedere wasbeurt een likje milde crème. Onze hand & body wash reinigt zacht en zonder uit te drogen. Naast soja-olie – een olie die op huideigen olie lijkt en de huid helpt om vocht vast te houden én zich te herstellen – bevat de wasgel onder meer ook aloë vera extract: een wondermiddel van moeder natuur dat schilfering tegengaat en de huidsoepelheid verbetert.

Ook onze body butter zit boordevol natuurlijk krachtvoer om je huid zacht en soepel te houden, zoals kokosolie die de beschadigde huidlaag aanpakt en macadamia, boordevol vitamine B die roodheid vermindert. Bye bye, beschadigde handen!

Vergeet je gelaat niet

Rode vlekjes, een doffe teint, een trekkerig gevoel… Ook je gelaat betaalt de tol van het vele binnen zitten. En laten we ook de impact van stress niet vergeten, want wat er in je lichaam gebeurt, toont zich aan de buitenkant. Yep, die rollercoaster van stresshormonen kan een rol spelen bij huidproblemen! Kleine, vaste gewoonten zorgen voor normaliteit en het gevoel dat alles goedkomt. Hou ook nu vast aan een goed verzorgingsritueel. Het brengt je hoofd tot rust én geeft je huid de kans om zich van binnenuit te herstellen. Om je te helpen van huidverzorging een vaste gewoonte te maken, stelden we een handige kit voor je samen.

Onze Face Routine Kit bevat onze drie full-sized verzorgingsfavorieten om je huid te reinigen, scrubben en hydrateren. Ze werken perfect samen om je huid te beschermen, herstellen en voeden. Precies wat je huid nu nodig heeft.

All-Day Dreamer Day Cream: herstellende en verzachtende crème die zorgt voor een intensieve hydratatie en celvernieuwing stimuleert.

Boost of Freshness Facial Lotion: reinigende melk met meervoudige werking die talg, onzuiverheden en (waterproof) make-up verwijdert zonder de huidbarrière te beschadigen of uit te drogen.

Boost of Oxygen Facial Scrub: zachte gelaatscrub die de poriën reinigt en voedt. Heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking.

Smeer je lichaam in

Wist je dat een gezonde huid je gezondheid ook een boost geeft? Als grootste orgaan speelt je huid een sleutelrol in jouw immuunsysteem. Het beschermt je tegen ziekteverwekkers en helpt voorkomen dat virussen en bacteriën je lichaam binnendringen. Geef je huid een gezond duwtje in de rug en smeer bewust.

Less is more! Blijf weg van crèmes en zalven die een laag op de huid leggen. Ze dekken de huid af, waardoor je huid maar moeilijk kan ademen en niet de kans krijgt zich te herstellen. Ga voor natuurlijke producten die je huid op een gezonde vitaminebom trakteren. Onze body butter bevat naast sheabutter – boordevol vitamines en complexe vetzuren die de schrale huid herstellen- onder meer ook kokosolie: rijk aan laurine- en en palmitinezuur die de beschadigde huidlaag helpen herstellen. Natuurlijke huidversterkers!

  • Vitamine A: zorgt voor de vernieuwing van cellen, de verbetering van de huidtextuur (pigmentvlekken en rimpels) en versterkt de buitenste huidlaag.
  • Vitamine D: heeft een sterk effect op littekens, huidproblemen en psoriasis.
  • Vitamine E: versterkt de barrièrefunctie en zorgt voor de stimulatie van collageen.
  • Ferulazuur: een van de sterkste antioxidanten die er bestaan – het herstelt een zonbeschadigde huid.

Gebruik milde producten

Om de beschadigde huidbarrière te herstellen heeft je huid hulp nodig. Ga voor een milde verzorging die de huidlaag niet verder aantast. Onze producten bevatten enkel de meest voedende, beschermende ingrediënten van moeder natuur.

Onze big 5 ingrediënten – shea butter, macadamia, kokosolie, araganolie en aloë vera – staan gekend om hun huidversterkende werking. Je leest er hier meer over. Ze dringen diep in de huid, herstellen de natuurlijke huidbarrière en helpen je huid gezond te houden. En dat voel je!

Let op: De huid heeft tijd nodig om te wennen aan nieuwe, natuurlijke verzorgingsproducten en haar natuurlijke huidstofwisseling weer op gang te brengen. Dit kan tot 6 weken vragen. Wees geduldig.

Ik zei het eerder al: te agressieve producten kunnen je huid beschadigen. Toch is een zachte scrub op tijd en stond belangrijk, ook voor een ‘moeilijkere’ huid. Onze Boost of Oxygen gelaatsscrub bevat rijstkorreltjes die op een zachte manier komaf maken met dode huidcellen en vuilresten. Maar de scrub doet meer dan dat: de natuurlijke, essentiële oliën in de scrub werken voedend én herstellend.

En vergeet ook de rest van je lichaam niet. De Dode Zeezouten en plantaardige oliën in onze Fine Deluxe bodyscrub elimineren onzuiverheden en voeden de huid intensief. Je kan de scrub trouwens ook als badzout gebruiken, voor een ontsnappend me-time momentje. Een aanrader!

  • Ferulazuur: vergroot de effectiviteit van vitamines C en E. Daarnaast vermindert het ook grove poriën, acne en rosacea.
  • Allantoïne: bevordert het genezingsproces van de huid en helpt in combinatie met vitamines A en E voor het tegengaan van acne. Deze stof wordt ook aangeraden voor het verbeteren van huidproblemen zoals eczeem, dermatitis en psoriasis.
  • Salicylzuur: heel doeltreffend voor het verminderen van acne en mee-eters

Heb jij vragen over je huid of de producten van SELF? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Je kan ons steeds bereiken via mail (team@naturalself.eu) of stuur een berichtje via Whatsapp (0470 21 99 87).

Liefs, Team SELF