Everyday Heroines 2018: een ode aan alle sterke vrouwen

Everyday Heroines 2018: een ode aan alle sterke vrouwen

Een tijdje geleden kreeg ik heel leuk nieuws… jawel hoor, ik was genomineerd als Everyday Heroine binnen de categorie Inspirational Icon! Everyday Heroines is een project van Marie Jo en Knack Weekend waarmee ze een ode brengen aan sterke, actieve vrouwen die zelfstandig in het leven staan. Ze selecteerden 9 vrouwen binnen 3 categorieën en daar was ik eentje van, wat een eer!

Maar dat was het goede nieuws dus nog niet. 😉 Ik kreeg onlangs te horen dat ik de award van Inspirational icon heb gewonnen! Dit had ik zeker niet verwacht want ik stond naast zoveel topvrouwen!! Deze award toont ook aan waar SELF voor staat: we willen alle vrouwen en mannen aanmoedigen om hun dromen na te gaan én meer te genieten in het leven. Als je zelf gelooft in je dromen en er hard voor werkt, dan is alles mogelijk.

Experience namiddag

Naast het stemmen vond er op 19 september ook een leuke namiddag plaats. 25 vrouwen die gestemd hadden en wijzelf kregen een rondleiding achter de schermen bij lingeriemerk Marie Jo. Ik ben eigenlijk al van jongs af aan fan van Marie Jo, het is een op en top Vlaams bedrijf en het is toch echt knap wat zij bereikt hebben: al verschillende generaties lang staan ze voor kwaliteit en de mooiste designs. Het was zo interessant en leerrijk om eens achter de schermen te kunnen kijken, ik heb dan ook vol verwondering geluisterd! Ook fijn om het team achter Marie Jo te ontmoeten, zo’n lieve en fijne mensen.

Naast de rondleiding achter de schermen was het een super gezellige dag vol unieke workshops van straffe madammen, waar ik jullie natuurlijk graag wat meer over vertel!

Lingerieadvies met de styliste van Marie Jo

Na de rondleiding kregen we persoonlijk lingerieadvies van de styliste van Marie Jo. We staan er vaak niet bij stil maar de juiste bh-maat is echt belangrijk en veel vrouwen dragen een verkeerde maat. Niets zo vervelend als een bh die slecht zit, het heeft echt een invloed op je humeur en zelfvertrouwen. Lingerie moet het mooiste in jezelf naar boven halen en dat kan enkel als je de juiste maten en modellen draagt.

Marie Jo maakt al sinds 1981 de mooiste lingerie met het beste comfort. Gemaakt door en voor vrouwen! Ze willen vrouwen op die manier aanmoedigen om zichzelf te zijn en zich ook gewoon goed te voelen. Omdat ik de award gewonnen heb krijg ik ook een 1 jaar lang lingerie van Marie Jo, wat een verwennerij!

“Marie

De wondere wereld van kaas

Het was een geweldige namiddag vol interessante workshops. Zo kregen we na het lingerieadvies eerst een workshop over kazen met Inge Schoonvliet. Een straffe madam die ons met zoveel passie kon vertellen over allerlei verschillende kazen, zowel over de geschiedenis als de afkomst. Ik vind het fijn om de afkomst te kennen van producten die ik koop. Er zat onder andere een kaas tussen van een klein boerderijtje en een Vlaamse topper, zo fijn om het verhaal achter de kazen te kennen. En ze waren nog eens superlekker ook!

Ik heb die dag zoveel bijgeleerd! Het rijpen van kaas vraagt veel kunde en geduld én het kiezen van kaas is ook iets zeer persoonlijk waarbij Inge je met veel plezier helpt in haar zaak te Beveren.

“Kaas

Het mooiste van de natuur

Als er één ding is waar ik gelukkig van word dan zijn het bloemen. Corazon de Raeymaecker ruilde haar modellencarrière in voor een zelfoogstboerderij. Ze werd bioboerin en ging van start met CSA Grondsmaak in Kontich. Hier kunnen verschillende gezinnen zelf hun verse groentjes en fruit komen oogsten. Daarnaast heeft ze ook een zelfplukbloementuin waar iedereen van eind maart tot eind oktober bloemetjes kan komen plukken. Een prachtig initiatief!

Corazon deelde tijdens de workshop haar passie met ons en we mochten die dag een prachtig boeket samenstellen. Ik zal het maar even toegeven: zelf ben ik niet heel handig met bloemen maar ik kreeg tijdens die workshop echt goesting om thuis aan de slag te gaan!

“Corazon

Sardijnse pasta à la mama

Alst laatste, maar zeker zo interessant, leerde we een lekkere Sardijnse pasta à la mama maken. Margaux Soenen ging met haar Sardische roots van start met Atelier des Fêtes, een gezellig huiskamerrestaurant waar je op reservatie kon genieten van een heerlijk diner. Na al die jaren achter de potten en pannen richtte ze het platform Margerita op, waar ze je meeneemt op reis naar Sardinië. Je doet er heel wat inspiratie op, zowel op culinair vlak, events, de beste hotels en activiteiten. . Ik kreeg instant zin om zelf een reisje te boeken, en als ik op reis ga naar Sardinië weet ik alvast een leuke gids. 😉 We hadden een enorm gezellige babbel terwijl we zelf onze pasta mochten maken. Niets zo lekker als home made stuff!

“Margaux

Het fijne aan deze dag: na de workshops mochten we al dat lekkers ook zelf proeven tijdens een gezellig diner. We mochten plaatsnemen aan een lange en prachtig gedekte tafel en genoten van een heerlijk Sardijns avondmaal. Een dikke merci aan Knack Weekend en Marie Jo voor deze prachtige dag. Zo fijn ook om al deze geweldige vrouwen te ontmoeten! Stuk voor stuk straffe vrouwen die weten wat ze willen en hun dromen achterna gaan.

“Everyday