HELP! IK HEB EEN ONZUIVERE HUID!

HELP! IK HEB EEN ONZUIVERE HUID!

Ik krijg er best wel eens een mailtje over: volwassenen met een onzuivere huid. No worries, je bent zeker niet alleen als ook jij er last van hebt! En als het een geruststelling is: iedereen kan wel eens een puistje hebben. Maar blijf je echt last hebben van een onrustige, onzuivere huid dan heb ik wel enkele tips voor jou! Een artikel over échte acné bij volwassenen, ook daar komt in het najaar een artikel over.

VAN WAAR KOMEN DIE ONZUIVERHEDEN?

Heel wat externe factoren kunnen onzuiverheden triggeren. Ik denk maar aan een ongezond, ongebalanceerd dieet, heel veel suiker, veel fastfood, … maar natuurlijk ook stress, vervuiling, hormonale aanleg, … Onzuiverheden kunnen veel oorzaken hebben en soms ligt de fout ook wel eens bij de persoon zelf, namelijk: niet voldoende – of helemaal de huid niet reinigen!

WAAROM DE HUID REINIGEN?

Of je nu make-up draagt of niet, ‘s avonds moet je écht je huid reinigen. Ik geef het eerlijk toe: ik deed het vroeger ook niet elke avond trouw. Nu wél, want ik merk zelf ook het verschil. Met of zonder make-up: je huid wordt doorheen de dag onzuiver. ‘S Avonds de dag wegwassen is echt een heerlijkheid voor je huid. Als je het op een goede manier doet tenminste!

HOE BEST REINIGEN?

Mijn allerbeste raad ooit: mild reinigen! Ik zie veel te veel mensen met een onzuivere huid naar agressieve reinigers grijpen, vaak met alcohol, die de huid gaan uitdrogen. Je kent het wel: de puistjes uitdrogen. Fout !! Doordat je al last hebt van een onzuivere huid, is je huid eigenlijk al geïrriteerd en door te agressieve reingiers, ga je het alleen nog maar erger maken en je huidbarrière kapot doen. Een milde reiniger die wél diepgaand reinigt, dus géén wipes ladies, die gaat je huid flink reinigen zonder de huid te strippen.

Mijn aanrader? Natuurlijk de SELF reiniger! Dat is een milde reiniger die je zelfs kan gebruiken als dubbele reiniger. Stap 1: je make-up verwijderen – ook dat kan met de SELF reiniger! Eens al je make-up eraf is, kan je de huid nogmaals gaan reinigen voor een extra diepgaande cleanse. Drie keer per week kan je je huid als tweede stap scrubben met onze #SELF scrub! Exfoliëren op een zachte, milde manier zodat je de huid niet gaat overexfoliëren is ook een must als je last hebt van onzuiverheden. En natuurlijk daarna de huid weer lekker hydrateren met de dagcrème!

Je zal zien: een gebalanceerd dieet met goede gewoontes en voldoende gezond voedsel + sporten + minder stress + goed mild reinigen = glowy skin!

Heb jij wel eens last van onzuiverheden?