Het is officieel: SELF is nu dermatologisch getest en goedgekeurd

Het is officieel: SELF is nu dermatologisch getest en goedgekeurd

Nooit eerder hadden zoveel mensen last van huidirritatie, roodheid, gevoeligheid, jeuk, (chronische) huidproblemen. En dat is niet zo raar. Onze moderne huid krijgt het vandaag namelijk zwaar te verduren. Luchtvervuiling, UV-straling, stress, computer- en smartphoneschermen, droge lucht, ongezonde voeding… zetten je huid behoorlijk onder druk.

Wie ons een beetje kent, weet dat SELF ontwikkeld is met de gevoelige huid in gedachte. Na jarenlang ‘op de sukkel’ met de eczeemhuid van mijn dochter Michelle, besloot ik zelf op zoek te gaan naar een remedie… De geboorte van SELF!

Michelles eczeemklachten zijn onder controle. En gelukkig is zij niet de enige die het verschil merkt. Van onze klanten horen we dagelijks hoe SELF hen helpt om hun huid gezond te houden.

En toch verlangden we naar meer: een objectieve, wetenschappelijk onderbouwde test die zwart op wit bewijst dat onze producten écht lief zijn voor de gevoelige huid.

De beslissing om onze producten dermatologisch te laten testen was dus de volgende logische stap.

Benieuwd hoe zo’n test in zijn werk gaat?

Een groep van vrijwilligers krijgt tijdens de test een speciek vastgelegde hoeveelheid product op de rug gesmeerd. Alle proefpersonen vertonen kenmerken van een gevoelige huid, zoals een beschadigde huidbarrière, verhoogde immuunreactie… De crème wordt afgedekt met een speciale patch en na 48u beoordelen dermatologen de huid op droogte, irritatie en vochtophoping.

En dan nu het leuke nieuws! We nailed it!

We mogen met fierheid zeggen dat al onze producten dermatologisch getest zijn voor de gevoelige huid én een irritatiescore van 0.00 behaalden! Het bewijs dat onze producten net zo zacht zijn als we al die tijd beweerden.

Opgelet, een gevoeligheidstest betekent niet dat de kans op allergische reacties nihil is.

Bij SELF gaan we voor 100% natuurlijk. Dat betekent geen artificiële kleuren of geuren, geen parabenen of andere chemische bestanddelen! Onze producten bevatten enkel de allerbeste ingrediënten van moeder natuur. En toch kunnen we je niet beloven dat je huid nooit kan reageren. Zelfs natuurlijke ingrediënten kunnen allergische reacties uitlokken.

Nieuwsgierig naar de voordelen van een natuurlijk verzorgingsritueel? Test de compatibiliteit van SELF met jouw huid en zie zelf het resultaat.

Vragen, twijfels of bemerkingen? Laat het ons weten! We helpen je graag op weg.

Liefs,

Team SELF