Hoe verzorg je de gemengde huid?

Hoe verzorg je de gemengde huid?

Ken jij jouw huidtype? Hmmm vaak geen gemakkelijke vraag want er zijn 5 huidtypes: van droog, normaal, vet, tot gevoelig of gemengd. En de huid is daarnaast ook nog eens beïnvloedbaar door tal van factoren (denk maar aan stress of het weer). Toch is het heel belangrijk dat jij je huidtype kent om de juiste huidverzorging te vinden. Vandaag staat de blog in het teken van de gemengde huid, een van de meestvoorkomende huidtypes. Ik vertel je wat een gemengde huid is, hoe je deze kan verzorgen en welke ingrediënten geschikt zijn.

Wat is een gemengde huid?

Eigenlijk zegt het woord het al zelf: een gemengde huid is een combinatie van verschillende huidtypes. De wangen zijn normaal of droog en de huid voelt vaak trekkerig of schilferig aan. De T-zone (kin, neus, voorhoofd) daarentegen is vaak vet met grove poriën en soms acne. Niets zo vervelend als een glimmende huid!

De vette delen van de huid worden veroorzaakt door een te hoge productie van talg terwijl de drogere delen een tekort aan lipiden hebben. Die vette zone kan vaak het gevolg zijn van een ondervoede huid. Vaak worden dan te aggressieve producten gebruikt die de huidlaag nog meer beschadigen, de huid geraakt nog meer uit balans, talg verstopt de poriën et voilà: het wordt een vicieuze cirkel.

Net doordat je hier te maken krijgt met verschillende types is geschikte verzorging vinden extra moeilijk.

De oorzaken van een gemengde huid

Bij de gemengde huid speelt erfelijkheid een zeer grote rol, je kan met het huidtype geboren worden. Daarnaast kunnen hormoonveranderingen zoals een zwangerschap of de menopauze een grote invloed hebben op de huid. Ook te agressieve of ongeschikte verzorgingsproducten kunnen aan de basis liggen van dit huidtype. Producten die irriterende ingrediënten bevatten kunnen de huid uitdrogen en ook de talgproductie stimuleren.

 

 

“Natural

Een aangepaste verzorgingsroutine

De gecombineerde huid vormt dus een grote uitdaging want elk huidtype heeft aangepaste verzorging nodig. Zo moet je ervoor zorgen dat de droge wangen geen vocht verliezen en de T- zone heeft vooral kalmerende ingrediënten nodig. Gelukkig kan je met aangepaste verzorging de huid wel kalmeren en onder controle houden. Algemeen zijn er enkele belangrijke stappen binnen het verzorgingsproces:

1. Reinigen

Terwijl bij de T-zone oneffenheden en vet voorzichtig verwijderd moet worden, moet je de droge wangen juist hydrateren. Daarom kies je best voor een milde reiniger zonder SLS, want schuimende producten drogen de huid alleen maar uit doordat ze ook het beschermlaagje van je huid aantasten.

De Boost of Freshness Facial Lotion van SELF is geschikt om het gelaat te reinigen zonder de huidbarrière te beschadigen of uit te drogen. De 100% natuurlijke gelaatsmelk verwijdert talg, make-up en onzuiverheden én is door de milde formule ook geschikt voor de gevoelige huid rond de ogen. Ingrediënten zoals macadamia, shea boter, alöe vera, kokos en argan voeden de huid intens.

Om de vette T-zone te reinigen kan je 1 keer per week gebruik maken van een scrub. Let wel op: te agressieve scrubs beschadigen de huid, je kiest dus best voor een scrub op basis van een fijne korrel en voedende ingrediënten. De Boost of Oxygen Facial Scrub is zeer mild, de rijstkorrels verwijderen dode huidcellen en onzuiverheden terwijl de pure oliën de huid voeden. Hierdoor kan je die vervelende T-zone grondig reinigen én hydrateren.

2. Hydrateren en beschermen.

Na het reinigen is het belangrijk om je huid te hydrateren en beschermen. Hierbij kies je best voor een rijke dag- en nachtcrème boordevol antioxidanten, huidherstellende en kalmerende ingrediënten. SELF bevat herstellende ingrediënten waaronder allantoïne wat het genezingsproces bevordert, vitamine E wat helpt bij het herstel van de huid en sterolen en polysaccharides die de huid kalmeren. Daarnaast zitten de producten vol essentiële vetzuren die de de droge huid hydrateren.

De dagcrème en nachtcrème van SELF is geschikt voor elk huidtype. Ze beschermen de huid gedurende de dag en nacht tegen allerlei invloeden van buitenaf én bieden optimale voeding.

Bijkomende tip

Wist je dat een vette huid ook het gevolg kan zijn van een vochttekort? Bij een gemengde huid is het dus enorm belangrijk om voldoende water te drinken zodat de huid gehydrateerd blijft!

Waarom SELF?

De producten van SELF zijn speciaal ontwikkeld voor de probleemhuid en gevoelige huid. Ze zijn zorgvuldig samengesteld uit ingrediënten die de huidbarrière herstellen, infecties tegengaan en het vocht op peil houden. De kracht zit in de combinatie van shea boter, arganolie, kokos, macadamia, aloë vera en oliën van mandarijn en geranium. Enkel het beste van de natuur en volledig vegan!

Heb je nog vragen over jouw huidtype of onze producten? Neem zeker even contact met me op via team@nauralself.eu en ik help je met veel plezier verder! Daarnaast kan je van elk product een xxl sample kopen zodat je de producten eerst voldoende kan testen voor jouw huid.