Huidverzorging: less is more!

Huidverzorging: less is more!

Ik ben altijd mateloos benieuwd hoe vrouwen hun huid verzorgen. Noem het gerust beroepsmisvorming. Vaak schrik ik van de enorme hoeveelheid potjes, tubes en sprays die vrouwen in huis hebben. Badkamerkasten gevuld met voor honderden euro’s aan beautyproducten? Het is écht geen uitzondering. Het straffe van al is dat je de meeste van die smeersels helemaal niet nodig hebt. Je huid weet zich geen blijf met een overdosis aan actieve stoffen, die vaak niet op elkaar afgestemd zijn en zo contraproductief kunnen werken.

Less is more, en dat geldt ab-so-luut ook voor cosmetica!

Bij SELF geloven we in eenvoud. Wanneer je kiest voor kwaliteit, heb je heus geen kastenvol verzorgingsproducten nodig. Ga voor minder, maar beter. Daar plukken je huid én je portefeuille de vruchten van.

Wil je ont-spullen in de badkamer? Deze tips helpen je op weg.

Gebruik niet te veel

Ik krijg dikwijls de vraag hoeveel van onze producten je nu eigenlijk moet gebruiken. Wel, daarover kan ik kort zijn. Een likje volstaat. Gebruik je te veel, dan duurt het langer vooraleer de crème in je huid dringt. Bovendien zorgt veel smeren er heus niet voor dat je huid meer actieve stoffen opneemt. Overdrijf dus niet. Mooi meegenomen: zo gaat je favoriete SELF-product langer mee!

Blijf trouw aan één merk

Verzorgingsproducten uit dezelfde lijn zijn op elkaar afgestemd. Dat betekent dat ze dus geen ingrediënten bevatten die elkaar tegenwerken of onnodig versterken. In tegendeel, ze zijn zo samengesteld dat ze je huid precies van genoeg voeding en werkzame stoffen voorzien. Heb je je favoriete merk (SELF natuurlijk) ontdekt? Ban leftovers van andere merken dan uit je badkamerkasten. Even tandenbijten, maar je huid zal je dankbaar zijn!

Ban de spuitbus

Smogalarm! Je hoort het ’s ochtends weleens op de radio. Wist je dat drijfgassen in spuitbussen mee verantwoordelijk zijn voor de vervuilde lucht die luchtwegklachten kan veroorzaken? Door je cosmetica aan te passen kan je een verschil maken. Koop voortaan geen spuitbussen meer en ga voor alternatieven zonder schadelijke drijfgassen. Vervang je deospray door een roller of stick. En ook voor haarlak bestaat een milieuvriendelijker alternatief: een mechanische verstuiver. It all starts with you!

PS: wist je dat we voor de verpakking van SELF met recyclagematerialen werken? Ze bieden onze 100% natuurlijke producten de juiste bescherming én zijn lief voor het milieu.

Let op de houdbaarheid

No way dat je een geopend pakje boter van vorig jaar nog op je boterhammen smeert. Waarom dan wel ‘oude’ crèmes voor je lichaam gebruiken? Ook verzorgingsproducten kunnen bederven. Let op het ‘open pot symbool’ op de verpakking. De meeste verzorgingsproducten kan je met een gerust hart tot zes maanden na opening blijven gebruiken. Producten met zware bewaarmiddelen zoals parabenen gaan vaak nog langer mee. Bij SELF staan dergelijke synthetische extra’s heel bewust op onze blacklist. De chemische stoffen – en heel wat andere chemicaliën in skincare producten – kunnen toxisch zijn voor de huid. Ze kunnen het endocrien systeem verwarren en worden zelfs gelinkt aan verschillende ziektes, waaronder kanker. Natuurlijke, milde producten houden je huid én je lichaam gezond. Vind je het te drastisch om alle agressieve verzorgingsproducten in een keer af te zweren? Start dan met kleine stapjes. Gooi vervallen crèmes weg, vervang ze door een huidvriendelijker alternatief en merk zelf het verschil.

Ga voor een eenvoudige routine

Wie ons een beetje kent, weet dat we geen fan zijn van ingewikkelde skincare-programma’s. Bij SELF geloven we in een eenvoudig verzorgingsritueel dat makkelijk in je leven past. Of je nu een jonge mama, drukke carrièrevrouw of actieve 50-plusser bent, wij vrouwen hebben heus wel wat beter te doen dan uren in de badkamer door te brengen. Een eenvoudig verzorgingsritueel komt trouwens ook het milieu ten goede. Minder cosmeticaproducten betekent dat er minder energie en grondstoffen nodig zijn om ze te maken. Benieuwd hoe ons SELF-verzorgingsritueel er precies uitziet? Je leest het hier.

Wil je SELF leren kennen? Check onze SELF starterkit mét online workshop! In deze workshop leren we je alles over huidverzorging en kan je terecht met al je vragen!

Heb je zelf een tip of zit je met vragen? Laat het me dan zeker weten!

​Liefs,

Team SELF