Pak die zomerpuistjes aan!

Pak die zomerpuistjes aan!

De weergoden zijn ons de laatste weken opvallend goedgezind. Een cadeautje van moeder natuur, dat zeker in coronatijden extra welkom was! Toch heeft dat warmere weer ook een minder leuk effect. Heb jij dezer dagen meer last van een droge huid of puistjes? Je bent niet alleen. Heel wat vrouwen (en ook mannen) krijgen door de hogere temperaturen met vervelende huidkwaaltjes af te rekenen.

Dat onze huid vocht nodig heeft, hoef ik je niet meer te vertellen. Een goede hydratatie is dé sleutel tot een gezonde huid. Een belangrijk aandachtspunt, zeker in dezer periode van het jaar. Het zonnetje heeft namelijk een uitdrogend effect op je huid. Hoe droger je huid, hoe vatbaarder ze is voor irritaties en onzuiverheden. En dat is niet. alles. Door het verdampen van het broodnodige vocht uit je huid, schieten de talgklieren in overdrive. Ze produceren meer talg dan nodig, waardoor puistjes en onzuiverheden de kop opsteken.

Opgelet voor mee-eters. De uitdrogende werking van de zon heeft nog een ander vervelend effect. Je huid kan erdoor gaan verharden, waardoor huidcellen zich moeilijker kunnen vernieuwen en talg- en vuilresten in je poriën ophopen. Het gevolg? Vervelende mee-eters kunnen je huid ontsieren. Zwarte puntjes op je zomersnoet of rugdecolleté? Liever niet!

Het warmere weer drijft ook je zweetproductie omhoog. Wanneer het zweet zich met vuil- en talgresten vermengt, ontstaat een ideale voedingsbodem voor bacteriën. En dat zorgt – je raadt het al – alweer voor meer puistjes en verstopte poriën.

Een stralende zomerhuid? Alles start bij goed zorg dragen voor je huid. Deze 5 tips helpen je op weg.

Draag natuurlijke stoffen

Kies zoveel mogelijk voor kledij uit natuurlijke materialen als katoen en linnen. Synthetische stofjes ademen niet en houden het zweet dus makkelijker vast, waardoor bacteriën vrij spel krijgen. Zeker wie last heeft van puistjes op de rug of decolleté laat topjes uit polyester het best in de kast hangen.

Scrub regelmatig

Vuil- en talgresten nestelen zich maar wat graag in je poriën. Door regelmatig te scrubben voorkom je dat deze stofjes onder een laag dode huidcellen blijven vastzitten en mee-eters en puistjes doen ontstaan. Onze Boost of Facial Scrub met rijstkorrels en natuurlijke, essentiële oliën verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden op milde wijze en zal de huid tegelijkertijd ook voeden en herstellen. Geniet van deze verzachtende en doeltreffende gelaatsscrub 1 tot 2 keer per week.

Gebruik een mild wasproduct

Last van huidkwaaltjes? Gebruik dan een natuurlijk wasmiddel. Nu we onze kleding vaker op de blote huid dragen én sneller zweten, kunnen chemische stofjes sneller en intenser op je huid inwerken. Laat ook sterk geurende wasverzachters liever links liggen. En last but not least: in de zomermaanden gooi je je kledij het best iets sneller in de wasmand dan tijdens de winter. Dat geldt trouwens ook voor je beha en beddengoed!

Voed je huid

Een te droge huid kan aan de basis van je acné liggen. Geef je huid dus ook tijdens de zomermaanden een gezonde portie krachtvoer. Blijf weg van agressieve producten die je kwetsbare huid nog meer onder druk zetten, maar vertrouw op de kracht van moeder natuur. Onze producten bevatten enkel de meest voedende en herstellende ingrediënten en zijn 100% natuurlijk en vegan.

Tip: de SELF Body Mini Duo is je ideale zomerbondgenoot om onzuiverheden aan te pakken. De set bestaat uit een rijke body butter én delicate bodyscrub, in compact formaat. Terwijl de body butter je huid de hele dag gehydrateerd houdt, maakt de bodyscrub op basis van Dode Zeezouten en natuurlijke essentiële oliën komaf met dode huidcellen én voedt ze je huid diepgaand. Ideaal voor wie deze zomer aan de slag wil gaan met clean skincare! 

Liever meteen een grotere verpakking? Met onze SELF Body Care Duo kom je moeiteloos de hele zomer door.

Douche na het zweten

Ben je na het sporten helemaal bezweet? Of druppelen de zweetpareltjes na een halfuurtje zonnen van je lijf? Spring dan even in de douche. Zo spoel je zweetresten meteen weg, nog voor ze zich met bacteriën en vuilresten kunnen vermengen. Gebruik een zachte douchegel, zonder artificiële extra’s. Kunstmatige toevoegingen doen je gevoelige huid meer kwaad dan goed. Onze zachte wasgel reinigt de huid grondig zonder ze uit te drogen. Precies wat je huid nodig heeft.

Ik wens je alvast een stralende zomer toe!

Liefs,

Team SELF