SELF BIJ ECZEEM

SELF BIJ ECZEEM

Eczeem ligt eigenlijk aan de basis van SELF. SELF heeft ook heel veel klanten met eczeem en er komen ook heel wat vragen binnen over eczeem, daarom deze blog!

ECZEEM x SELF

SELF is gemaakt met SELF-oprichtster haar dochtertje in het achterhoofd. Het kleine meisje had last van eczeem, maar niks leek te helpen: niet de crèmes van de dermatoloog, niks uit de apotheek, … Eigenlijk is SELF er gekomen uit de combinatie van moedeloosheid van alle loze beloftes in de cosmetica wereld, een goesting om te ondernemen en de nood om een oplossing te vinden voor de dochter.

WAT IS ECZEEM?

Eczeem is een huidziekte. De oorzaak, ernst en symptomen kunnen van mens tot mens verschillen. Maar de opvallendste kenmerken zijn jeuk en een rode, droge huid of droge plekken op de huid. Door eczeem verliest de huid meer vocht en bevat ze minder vetten. Vooral kinderen worden wel eens getroffen met eczeem, zo’n 10-20%, en vaak zelfs al als kleine baby. Ongeveer 6% van de volwassen hebben eczeem, het kan ook op latere leeftijd doorbreken.

Mensen met eczeem hebben een verstoorde huidbarrière waardoor hun huid vocht laat verdampen en irriterende stoffen (als je bv verkeerde producten gebruikt) en natuurlijk ook bacteriën vrij spel krijgen. Ze kunnen door de kapotte huidbarrière de huid makkelijker binnendringen waardoor de huid gaat ontsteken. De huid wordt rood, gaat jeuken, er treedt droogheid op. Je gaat ook zien dat heel wat patiënten met eczeem last hebben van schilfertjes door die enorme droogheid doordat de huid geen vocht kan vasthouden. Het is dus erg belangrijk om die huidbarrière te versterken bij wie te kampen krijgt met eczeem!

NAAR DE DERMATOLOOG

Stel je voor het eerst eczeem vast, dan kan je langsgaan bij een dermatoloog. Zij schrijven voor eczeem snel corticoïden crèmes voor. Deze zullen de jeuk verzachten en de ontstekingen in de huid kalmeren, maar eigenlijk is het beter om meer aandacht te geven aan je huidverzorging dan puur te teren op die corticoïden crèmes.

DE JUISTE HUIDVERZORGING

Een huidbarrière die ziek of verstoord is, daar moet je natuurlijk dus extra voorzichtig mee zijn. Wie eczeem heeft, kan niet zomaar wat op de huid smeren. Irriterende stoffen (parfums bijvoorbeeld) dringen makkelijker in de huid en kunnen dus gaan irriteren. Daarom is het heel erg belangrijk om je huidverzorging nauwkeurig uit te kiezen als je eczeem hebt!

WELKE PRODUCTEN VAN SELF BIJ ECZEEM:

SELF is natuurlijk, vegan, bevat geen nasties, werkt huidbarrière-herstellend en is tolerant voor de eczeemhuid en zelfs meest gevoelige huidjes.

De minutieus uitgekozen ingrediënten zijn van uitmuntende kwaliteit, bevatten hoge concentraties werkzame stoffen en is ook nog eens 100% natuurlijk en zacht voor de huid. De kostbare shea-boter, kokosolie, macadamiaboter, arganolie en aloë vera gaan de huidbarrière versterken en herstellen. De rijkelijke ingrediënten gaan een laagje over de huid vormen (wat je niet voelt!) en daardoor wordt je huidbarrière versterkt, gaat de huid minder vocht verliezen en wordt ze beschermd tegen bacteriën en andere slechte invloeden van buitenaf.

Voor eczeem in het gelaat, is zeker de All Day Dreamer dagcrème een aanrader: mild, zacht, geen parfum en een rijke textuur die makkelijk insmeert!

Heb je last van eczeem op het lichaam? Dan is de Fine Delicate Body Butter echt héérlijk hydraterend en verzorgend. Tweemaal daags aanbrengen en ook zeker na een bad of douche. Als je eczeem hebt en je gaat in bad of douche, probeer het water dan niet te warm te zetten, dit gaat de huid nog meer uitdrogen.

Ga je vaak eens lekker in bad? Voeg dan twee scheppen van de Fine Deluxe Bodyscrub aan je water toe: de hydraterende oliën gaan je huid voeden terwijl je in bad zit en zo droogt de huid dus minder uit!

Dit zijn drie must-haves wanneer je last hebt van eczeem. Natuurlijk zijn onze andere producten ook 100% geschikt voor huidjes met eczeem of andere gevoeligheden! Hou er wel rekening mee: het gebruik van SELF kan geen genezing of verbetering van je eczeem-situatie garanderen. Het is geen medicijn, maar een huidverzorgingsproduct dat je huid kan helpen de huidbarrière te versterken en beschermen!