SELF-care Sunday: maak tijd voor me-time

SELF-care Sunday: maak tijd voor me-time

Continu bezig zijn, blijven presteren en plannen maken voor de toekomst: het eist na verloop van tijd zijn tol op je lichaam. Een burn-out, stress en lichamelijke klachten zijn het gevolg van onze drukke maatschappij. Net daarom is het belangrijk om jezelf af en toe wat me-time te gunnen! Want jij verdient alleen het allerbeste. Zo’n portie me-time geeft je een goede dosis energie én het maakt je gelukkig. Bij SELF willen we vrouwen daarom stimuleren om meer tijd voor zichzelf te nemen. Geen inspiratie? Vandaag zet ik enkele tips voor je op een rijtje.

Een momentje inplannen

Hoe integreer ik nu in godsnaam me-time in mijn drukke dagelijkse leven hoor ik je al denken? Het lijkt niet evident, maar eigenlijk is het niet zo moeilijk. Maak er een gewoonte van! Probeer bijvoorbeeld één keer per twee weken een dag in te plannen. Leg dingen vast en nee, er komt dan echt niets meer tussen. Op dit moment denk je alleen aan jezelf.

Bij SELF roepen we alvast SELF-care Sunday in het leven. Zondag is de ultieme dag om even te ontsnappen aan die dagelijkse sleur en te genieten van een momentje alleen. Doe je mee?

Doe wat jij fijn vindt

Me-time heeft voor iedereen een andere betekenis. Genieten kan op allerlei manieren. Doe wat JIJ fijn vindt! Misschien hou jij wel van een goed boek, of vind je het juist heerlijk om even in de zetel te hangen. Niets mis mee, het gaat erom wat jij graag doet. Niets moet, alles mag! Zelf neem ik ook graag de tijd voor wat ontspanning. En dat kan natuurlijk op zoveel verschillende manieren:

1. Soak, relax, enjoy

Doe die deur op slot, laat een warm badje vollopen vol schuim, neem een glaasje bubbels en steek enkele kaarsen aan voor een gezellige sfeer! Wist je trouwens dat SELF ook een kaars heeft? Dit past helemaal in onze SELF-levensstijl. Verwen je huid ondertussen met een scrub en eindig met een body butter die je huid zijdezacht doet aanvoelen. Na het baden ook jouw dag/nachtcrème niet vergeten voor extra hydratatie!

2. Lees een goed boek

Kies een goed boek uit en kruip in jouw favoriete hoekje van de zetel. Alle apparaten gaan uit (ja ook die gsm!) en laat je helemaal meeslepen in het verhaal. Dit is de perfecte manier om even aan dagelijkse frustraties te ontsnappen. There’s nothing a good book can’t fix.

3. Een heerlijke massage

Laat die benen en spieren eens goed los masseren. Bye stress, na deze massage voel jij je helemaal herboren. Een dagje wellnessen kan wonderen doen! Of je dit nu alleen doet of met jouw loved one, het is altijd een speciaal moment. Genieten is de boodschap.

4. Wandelen met de hond

Oh een heerlijke boswandeling met de hond, iets wat ik zelf ook graag doe. De frisse lucht zorgt instant voor een goed gevoel! Ga naar buiten, laat je omringen door de natuur en geniet!

Jouw SELF-ritueel wordt een mooi moment voor jezelf! En jij, hoe vul jij die me-time in? Deel jouw me-moment met de hashtag #selfcaresunday. Laten we van SELF-care Sunday een vaste gewoonte maken. Spreken we dat af?

PS: wil je op de hoogte blijven? Volg SELF dan zeker op Facebook of Instagram!