SELF krijgt het Beat The Microbeads logo

SELF krijgt het Beat The Microbeads logo

De laatste tijd hoor je het wel vaker op het nieuws, onze zeeën en stranden zijn vervuild door plastic. We moeten absoluut iets doen aan die plasticvervuiling want het is slecht voor het milieu en voor de dieren die spijtig genoeg verstrikt geraken of de plastic deeltjes als eten aanzien. Daarna belanden deze schadelijke deeltjes ook op ons bord via de maritieme voedselketen. Dat plastic deeltjes slecht zijn voor de gezondheid hoef ik natuurlijk niet uit te leggen.

De grootste boosdoeners van deze vervuiling zijn plastic zakken, verpakkingen en visnetjes. Maar wist je dat kleine plastic deeltjes, microbeads genaamd ook in veel cosmetica, zeep en zelfs tandpasta zitten? Al deze producten zijn dus even vervuilend en dragen bij tot de problematiek. Bij SELF gebruiken we absoluut geen microbeads maar hoe herken je dat, een microbeads-vrij product? Ik vertel je er wat meer over!

Microbeads in verzorgingsproducten

In veel cosmetica en andere producten worden kleine plastic deeltjes gebruikt. Deze microbeads dienen vooral als scrubmidddel, emulgator of als goedkope vulstof. Wanneer jij je tanden poetst of gezicht wast met een product op basis van microbeads, dan komen deze kleine deeltjes via de riolering in onze oceanen terecht. Je draagt dus zonder het te weten bij aan de plasticvervuiling én dit is slecht voor jezelf en de gezondheid van volgende generaties. Doordat de vervuiling van de oceanen toeneemt kunnen dieren plastic niet meer van voedsel onderscheiden. Het gevolg? Ze eten deze kleine deeltjes op en via de maritieme voedselketen krijgen wij deze plastic deeltjes op ons bord.

“beat

( © Beat The Microbeads: https://www.beatthemicrobead.org/)

Beat The Microbeads

Gelukkig zijn er organisaties die zich inzetten voor de natuur en de consument helpen om de juiste keuzes te maken, zo zet Beat The Microbeads zich dagelijks in om de strijd aan te gaan met plastic deeltjes. Uit onderzoek blijkt dat er steeds meer verschillende soorten plastic terug te vinden zijn in verzorging en cosmetica, als consument ben je dus niet meer zeker wat je koopt. Wil je zeker zijn dat jouw product geen microbeads bevat dan ga je best op zoek naar het groene logo ‘Look for the Zero’, dan ben je zeker dat het product in kwestie 100% vrij is van deze schadelijke microbeads. Je kan ook de lijst van plastic bekijken die Beat The Microbeads heeft samengesteld en deze vergelijken met jouw product.

Geen microbeads in SELF!

SELF bevat geen microbeads en met veel trots kan ik zeggen dat we het logo van Beat The Microbeads dus mogen gebruiken. Laten we samen de vervuilingsproblematiek aanpakken, want samen staan we sterk!

Heb je nog vragen over onze verpakking of producten? Stuur zeker een mailtje naar team@nauralself.eu