SELF steunt Pink Ribbon en alle Heroes

SELF steunt Pink Ribbon en alle Heroes

Oktober is niet alleen het prille begin van de herfst, deze maand betekent ook de start van de internationale borstkankermaand. Elk jaar wordt borstkanker op dit moment wereldwijd extra in de kijker gezet. Een belangrijk initiatief als je weet dat zo’n 1 op 8 vrouwen ooit in het leven in contact komt met deze ziekte. Sinds 2006 zorgt Pink Ribbon voor sensibilisering rond borstkanker, hiermee willen ze vrouwen aansporen zich te laten screenen maar ook de levenskwaliteit verbeteren van iedereen die te maken krijgt met de ziekte. Een prachtig initiatief waar we bij SELF volledig achter staan! Daarom organiseren we de volledige maand oktober acties waarmee we Pink Ribbon en alle Heroes een warm hart toedragen.

Lintjescampagne van 8 oktober tot 14 oktober

In de tweede week van oktober zijn de gekende Pink Ribbons bij ons verkrijgbaar. Voor het design werkt Pink Ribbon elk jaar samen met een gekende ontwerper, zo mochten Edouard Vermeulen, sieradenontwerpster Christa Reniers en bloemenkunstenares Nele Ost al hun creativiteit in het lintje steken. Dit jaar is ontwerper Raf Simons aan de beurt, die het woord ‘Heroes’ verwerkte in het design. Met Heroes wil hij een hulde brengen aan alle vrouwen die vechten tegen de ziekte, maar ook aan iedereen die hen bijstaat in deze moeilijke strijd.

Ook bij SELF willen we alle sterke Heroes steunen, daarom krijgt iedereen gedurende deze week bij elke bestelling boven 60 euro een roze lintje, waarbij de opbrengst integraal naar Pink Ribbon gaat!

“pink

Het verhaal van Verena

Naast onze lintjescampagne willen we in de derde week van oktober de persoonlijke kant extra belichten. Borstkanker is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van elke vrouw, steun en begrip is op dat moment echt nodig. Daarom hebben we een inspirerend gesprek met Verena Troch, een straffe madam, die spijtig genoeg in haar leven geconfronteerd werd met de ziekte.

Op de blog maak je kennis met haar verhaal, ontdek je hoe ze in deze moeilijke tijd voor zichzelf zorgt en waar ze kracht uit put. Ze is een inspiratiebron voor velen en toont dat we samen sterk staan om deze vreselijke ziekte de wereld uit te helpen! Met dit gesprek willen we ook alle lotgenoten steunen in hun moeilijke strijd.

SELF Pink Monday

Na borstkanker terug aan het werk gaan, dat vraagt veel moed. Je wilt de draad weer oppikken maar dat kan je enkel door de steun en begrip in het bedrijf waar je werkt. Daarom lanceerde Pink Ribbon ‘Pink Monday’, waarmee ze bedrijven willen aanmoedigen om een maandag in oktober het lintje te dragen. Ook roze kledij of een roze ontbijtje is een mooi gebaar om te tonen dat je als bedrijf dit initiatief steunt! Ze willen op deze manier de re-integratie van medewerkers vergemakkelijken.

Bij SELF doen we alvast mee! Wij starten onze SELF Pink Monday uiteraard met onze roze potjes, maar we zullen met het volledige team SELF de lintjes ook met veel trots dragen! Doe jij ook al mee? Meer informatie over Pink Monday vind je hier: www.pinkmonday.be

Huidverzorging bij borstkanker

De maand oktober sluiten we af met advies rond huidverzorging. Wanneer je te horen krijgt dat je borstkanker hebt, dan stort je wereld in. Huidverzorging is dan zeker niet het eerste waar je aan denkt, maar een goede verzorging kan bijkomende klachten wel verzachten.

Een behandeling chemotherapie brengt niet alleen haaruitval met zich mee, maar heeft ook een negatieve impact op de huid. Die wordt extra gevoelig, droog en vaak schilferig. Het is dus belangrijk voor, tijdens en na deze zware periode de juiste zorg te dragen voor jouw huid met producten die beschermen en herstellen. Daarom willen we die laatste week meer vertellen over milde verzorging.

Zit je zelf met vragen over borstkanker? Dan verwijzen we je graag door naar de website van Pink Ribbon: www.pink-ribbon.be Hier vind je enorm veel informatie over de ziekte en over de maand oktober. Heb je vragen over huidverzorging? Dan mag je altijd mailen naar team@nauralself.eu!