Skinalism: eindelijk een beautytrend die écht werkt

Skinalism: eindelijk een beautytrend die écht werkt

Less is more is al jarenlang mijn favoriete skin care motto en ik merk dat steeds meer vrouwen de “skinalism” trend omarmen. Uren spenderen in de badkamer? Niet van deze tijd! Ingewikkelde skin care routines en intensief plamuurwerk behoren resoluut tot het verleden, samen met onze superskinny jeans en Covid-19 🙂 . Waarom ik zweer bij skinalism? Omdat ik als mama en ondernemer geen tijd heb om ’s ochtends tien verschillende smeersels op mijn snoet te smeren. Dat klopt. Maar dat is heus niet de enige reden. Je huid verzorgen hoort helemaal geen kwantumfysica te zijn. Skinalism staat voor zo min mogelijk producten, zonder in te boeten op een mooie uitstraling en kwaliteit. Minder crèmes en make-up, voor een maximale glow. Wil je er ook mee aan de slag? Zo pak je het aan!

Serums, oogcrèmes, anti-wallenproducten… Ze ‘pakken’ je op je zwakke plek. Want natuurlijk wil je een stralende huid, heb je liever geen donkere kringen onder je ogen en zie je die kraaienpootjes liever wat verzachten. In realiteit pakken zo’n beloftevolle producten vooral je portefeuille aan. Om je huid gezond te houden heb je helemaal geen ingewikkelde tienstappenprogramma’s nodig. Bij SELF lanceer ik geen producten om jouw portefeuille te plunderen, maar maken we verzorging die je écht nodig hebt. Producten die je huid in
evenwicht brengen en zorgen voor een healthy but honest glow. Met een zachte reiniger, een milde gelaatsscrub en een verzorgende dag- en nachtcrème kom je al een heel eind! Je huid af en toe op een voedend masker trakteren, is een mooie extra.

Basics voor een glowende huid

Tip: Benieuwd hoe ons SELF-verzorgingsritueel er precies uitziet? Je leest het hier. Onthoud
alvast volgende vuistregel: gebruik je producten altijd van licht naar zwaarder. Start dus met
een reinigingsmelk en scrub, en eindig met een voedende crème en verzorgend masker.

Self Skincare Routine

Zweer bij een merk

Anti-ageing, plumpend, egaliserend… Beloftevolle slogans schreeuwen je toe bij de apotheker of drogisterij. Niet makkelijk om die verleidelijke lokroep te weerstaan! Zeker op dagen waarop je wat minder goed in je vel ziet voelt het als een bezoekje aan een snoepwinkel terwijl je gezond wil eten. Toch kan ik het niet genoeg herhalen: wees waakzaam voor slimme marketing en maak slimme keuzes. Door te kiezen voor één merk ben je er zeker van dat je verzorgingsproducten op elkaar afgestemd zijn. Dat betekent dat ze geen ingrediënten bevatten die elkaar tegenwerken of onnodig versterken. Ze zien zo samengesteld dat ze je huid precies van genoeg voeding en werkzame stoffen voorzien. Natuurlijk hou je het best rekening met de noden van je huid. Maar persoonlijk geloof ik niet in productlijnen voor een droge, vette of gemengde huid. Je huid ziet er elke dag een tikje anders uit, net zoals ook haar behoefte van dag tot dag varieert. Daarom is het belangrijk om elke dag even te checken hoe het met je huid gesteld is. Is je huid droger dan anders? Smeer dan wat vaker. Voelt ze eerder onrustig aan? Sla het scrubben dan even over en ga voor een milde reiniging. Heb je last van meer puistjes? Dan moet je net wat grondiger reinigen en misschien een keertje extra scrubben. Kortom, jezelf elke dag goed bekijken is een must! Maak van dat moment voor de spiegel een klein SELF-momentje.

Stop met het plamuurwerk

Zag je de nieuwste make-up trends al? Bye bye dikke plamuurlagen, hello natuurlijke, minimale looks waar je échte huidtextuur doorheen schijnt. Een welgekomen verfrissing, want zijn we die geretoucheerde Instagramlooks die ons een onrealistisch schoonheidsideaal opleggen niet meer dan beu? Ik heb er in ieder geval een hekel aan! Natuurlijk hou ik van make-up, maar ik hou het ook graag naturel. (Voor wie benieuwd is naar mijn favoriete make-up merk: kijk eens op www.bellepiere.com. Hun minerale (én vegan) foundation is ge-wel-dig!).

Tip: Wist je dat je onze dagcrème perfect als primer kan gebruiken? Met een likje van onze All-Day Dreamer dagcrème voorkom je dat je make-up meteen in je huid dringt en geniet je langer van je opgemaakte gelaat. Bovendien bouwen de natuurlijke ingrediënten in onze dagcrème aan de gezondheid van je huid en houden ze je gelaat gehydrateerd. Een must voor een mooie make-up, want gekleurde pigmenten nestelen zich héél graag in droge plekjes, waardoor ze extra opvallen. Niet meteen de look die je voor ogen had!

  • Als je gewoon jezelf bent, dan is het al dik oké! Iedereen is mooi op zijn of haar manier - want uniek, dat zijn we allemaal.

echo(do_shortcode("[reviewlink]")); ?>

Extra inspiratie

Waarom ik geen fan ben van een strakgetrokken gelaat

Een goede huidverzorging hoeft echt niet moeilijk te zijn

Heb je vragen over hoe je jouw huid het best verzorgt? Ik beantwoord ze met veel plezier: team@nauralself.eu

Veel liefs en tot gauw!