Thee maakt je mooi!

Thee maakt je mooi!

Het lijkt wel alsof ons leven vaak draait om koffie. Hipsters met hun koffie on the go, sommige mensen zijn niet aan te spreken zonder hun kop koffie in de ochtend. Maar al die koffie is eigenlijk niet zo goed voor je. Heb je er al eens aan gedacht om af en toe wat meer thee te drinken?

Een ijskoude groene thee is bijvoorbeeld de perfecte vervanger ‘s ochtends voor je koffie. Lekker fris en je bent instant wakker! Je hebt zoveel verschillende soorten thee, zelfs soorten die je kunnen helpen bij kleine kwaaltjes.

Groene thee is ook een booster van je metabolisme, kan helpen om wat kilootjes te verliezen, maar maakt je brein ook wakker ‘s ochtends. Dé ideale thee om ‘s ochtends te drinken dus. Het zit ook boordevol antioxidanten, wat natuurlijk heel goed is voor je lijf én huid!

Heb je al gehoord van matcha-thee? Hip én super super healthy! Matcha wordt volgens mij een van dé ingrediënten van 2017. Je kan er thee mee maken, maar even goed toevoegen aan een smoothie of je kan er zelfs DIY gelaatsmaskers mee maken! Keep an eye on matcha, want volgens mij wordt dit een van de health-trends van 2017!

Wil je je stresslevels aanpakken? Maak dan een kopje muntthee of kamillethee. Muntthee werkt ook als een helpend handje voor een beter verloop van de vertering. Kan je dus perfect drinken als “dessertje” na een maaltijd. Ook kamillethee werkt verzachtend voor de maag. Maar niet alleen voor je maag, kamillethee bevordert ook de slaap en doet je hele lichaam relaxen. Ik vind het dan ook heerlijk om ‘s avonds een kopje kamillethee te drinken als ik lekker ontspannen thuis ben. En ze zeggen ook wel eens dat kamillethee je huid doet stralen, dus ik zie alleen maar voordelen!

En tot slot nog eentje met een dubbele werking voor je binnen én buitenkant: rooibos-thee! Deze bevat heel wat vitamine C, werkt ontstekingswerend en is goed voor je tanden en botten. Japanse vrouwen zijn gek op rooibos-thee omdat het hun huid en haar zo mooi maakt. De thee bevat namelijk zink wat vooral werkt bij een onzuivere huid. Zink maakt ook je haar sterker. En vind jij ook niet dat Japanse vrouwen altijd zo’n mooie huid en lokken hebben? Misschien toch maar eens wat meer rooibos-thee drinken! 🙂

Wat is jouw favoriete thee?