Tijd nemen voor jezelf tijdens de feestdagen

Tijd nemen voor jezelf tijdens de feestdagen

Het is kerst, ik kan het bijna niet geloven…Het is zo’n gezellige periode maar eerlijk, het is voor velen een drukke periode. De stressy cadeautjestijd is voor de meesten gelukkig al achter de rug en de kerstfeestjes komen eraan.

Staat jouw agenda ook overvol gepland met etentjes en familiebezoeken? Gezellig maar vermoeiend! Je verdient af en toe wat rust, vergeet niet voor jezelf te zorgen. Niet iedereen vindt deze periode even fijn en ik begrijp het zeker als mensen deze periode liever skippen.

Ik heb het momenteel druk met SELF, zoveel lieve SELF-lovers bestelden een cadeautje, misschien ben jij er wel eentje van. Op dit moment is het doorwerken zodat al die leuke geschenken ook op tijd aankomen. Wat niet wil zeggen dat ik geen me-momentjes heb, voor jezelf zorgen is zo belangrijk! Vandaag deel ik mijn favoriete momentjes en tips waarmee ik tijdens de feestdagen toch af en toe aan mezelf denk.

Momentjes voor mezelf

Je lichaam heeft af en toe wat tijd nodig om terug op te laden. Soms zit het in de kleine dingen en dat hoeft helemaal niet veel te kosten. Tijdens deze periode wil ik vooral thuis zijn en gezellige momentjes hebben met mijn man en dochtertje.

Mijn top 10 gezellige momenten:

1. In de zetel kruipen met een goed boek of enkele afleveringen kijken van mijn favoriete series, ik vind het zalig.

2. Een goed glas wijn, de kaarsjes aan, een blok hout op het vuur en onder een dekentje kruipen. Dat is puur genieten!

3. Een badje nemen met een heerlijke scrubsessie. Tip: ik voeg altijd een lepeltje van de SELF body scrub toe aan het lopend water, en ik stap met een zijdezachte huid uit bad.

4. Een wandeling met de hond, al die mooie kleuren en geuren in het bos helpen me echt om even te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

5. Een koffie- of theepauze. Heb je een minder dagje? Zet jezelf dan een overheerlijk kopje koffie, warme chocomelk of thee. Tijdens mijn koffiemoment sta ik altijd stil bij mijn eigen geluk, dan vraag ik me af of ik vandaag wel iets voor mezelf gedaan heb. Geloof me, dat helpt echt!

6. Een bosje bloemen fleurt mijn dag en interieur op. Daar kan ik zo enorm van genieten!

7. Mezelf verwennen met verzorgingsproducten. Bij mij zijn dat natuurlijk de producten van SELF. 😉 Ik vind het zalig!

8. Mijn mooiste foto’s en herinneringen terug bovenhalen, foto’s uit de oude doos en recente gebeurtenissen die ik met SELF al mocht meemaken.

9. Samen met het gezinnetje spelletjes spelen, geen me-momentje maar een ‘ons-momentje’. Het is toch een beetje traditie om tijdens de feestdagen al die gezelschapsspellen uit de kast te halen.

10. Last but not least: absolute stilte. Effe de tv uit, gsm af en gewoon in de zetel zitten en niets doen. Soms kan stilte zo’n deugd doen!

Simpele kost na Kerstmis

Misschien geen ‘me-time’ momentje, maar deze tip past echt in het lijstje. Dit jaar kook ik voor kerst en daarbij leg ik mezelf altijd verplichtingen en hoge verwachtingen op. Mijn gasten wil ik gewoon echt in de watten leggen, ik wil dé perfecte gastvrouw zijn.

Dit jaar is het een volledig zelfgemaakt menu maar je mag dit gerust weten: ik ben eigenlijk echt geen keukenprinses. Normaal oefen ik mijn kerstmenu op voorhand en dit jaar is dit net niet gelukt door die drukke agenda, oeps! 😉 Het zal eventjes stressen zijn, maar het wordt vast en zeker super gezellig! Ik vond kerst altijd geweldig als kind en ik wil hetzelfde gevoel doorgeven aan mijn dochtertje Michelle.

Na Kerstmis is het altijd wat minder fancy. Wat staat er op het menu de dagen na kerst? Simpele kost en meestal ook wat restjes van het kerstmaal. Een gouden tip, want na al dat harde werk wil je geen uren meer in de keuken staan, ale ik toch niet. 🙂

Simpele kost na Kerstmis

Misschien geen ‘me-time’ momentje, maar deze tip past echt in het lijstje. Dit jaar kook ik voor kerst en daarbij leg ik mezelf altijd verplichtingen en hoge verwachtingen op. Mijn gasten wil ik gewoon echt in de watten leggen, ik wil dé perfecte gastvrouw zijn.

Dit jaar is het een volledig zelfgemaakt menu maar je mag dit gerust weten: ik ben eigenlijk echt geen keukenprinses. Normaal oefen ik mijn kerstmenu op voorhand en dit jaar is dit net niet gelukt door die drukke agenda, oeps! 😉 Het zal eventjes stressen zijn, maar het wordt vast en zeker super gezellig! Ik vond kerst altijd geweldig als kind en ik wil hetzelfde gevoel doorgeven aan mijn dochtertje Michelle.

Na Kerstmis is het altijd wat minder fancy. Wat staat er op het menu de dagen na kerst? Simpele kost en meestal ook wat restjes van het kerstmaal. Een gouden tip, want na al dat harde werk wil je geen uren meer in de keuken staan, ale ik toch niet. 🙂

Vrije dagen plannen zonder verplichtingen

Plan momentjes in waar je echt helemaal niets moet doen. Als ondernemer is het natuurlijk moeilijk om helemaal offline te zijn, maar af en toe druk je best op de pauzeknop. Zo kan je bijvoorbeeld ‘s avonds een halfuurtje je gsm en laptop opzij leggen en eens helemaal niets doen. Zo geef je jouw lichaam en geest rust!

Ik wens je graag een betoverende kerst en een schitterend 2019 vol mooie SELF momentjes.

Liefs, Team SELF