Tips voor een relaxte kerst

Tips voor een relaxte kerst

Hey daar!

Nog 6 weken en het is weer Kerstmis! Het lijkt wel alsof de tijd in deze coronamiserie nog sneller voorbijvliegt. Gelukkig maar ;-). Wij kijken in ieder geval heel erg uit naar wat extra sfeer en gezelligheid tijdens de feestdagen. Ook al zien die er dit jaar misschien net iets anders uit dan gehoopt.

In het SELF-kantoor staat de kerstboom zelfs al (oeps!). Ik ben trouwens duidelijk niet de enige kerstgek, want op Facebook en Instagram zag ik al heel wat kersttafereeltjes passeren. En weet je wat? Gelijk hebben we!

Kerstsfeer maakt gelukkig

Wist je namelijk dat het wetenschappelijk bewezen is dat vroeg decoreren je geluksgevoel een flinke boost geeft? Dat zeggen wetenschappers van The Journal of Environmental Psychology. Hoe dat effect te verklaren valt? Kerstversiering zou je doen terugdenken aan je kindertijd, toen het leven nog vrij en zorgeloos was. Bovendien heeft een versierd huis ook een invloed op hoe anderen jou zien. Gezellig kerstdecoratie toont dat jij een gezellig en warm persoon bent. Haal die kerstlichtjes dus maar van onder het stof en versier de binnen- én buitenkant van je huis met gezellige sfeermakers.

Laat het kerstgevoel maar komen! Het hoeft trouwens niet bij kerstversiering te blijven. Door nu al in de stemming te komen, bespaar je jezelf die vervelende kerststress. Want geef toe, onze zenuwen werden dit jaar al genoeg op de proef gesteld, nietwaar? Dus:

Denk al na over je kerstmenu

Slaat de verveling in coronatijden toe? Denk dan al eens na over wat je met kerst op tafel kan toveren. Niet zo’n keukenprinses? Bestel je feestmenu bij je favoriete restaurant of traiteur. Ik weet alvast voor welke optie ik kies :-).

Wie me nog niet zo goed kent: ik maak het mezelf graag makkelijk. Maar in tijden van #shoplokaal valt dat perfect te verantwoorden, toch?

Shop nu al je kerstcadeaus

Met z’n allen de winkelstraat induiken op zoek naar hét perfecte kerstgeschenk zit er dit jaar niet in. Maar eerlijk? Ik ga het niet missen. Dit jaar koop ik mijn cadeaus makkelijk online, bij mijn favoriete Belgische merken en winkels uit de buurt.

PS: Zag je onze leuke SELF-kerstpakketten al? Dit jaar kozen we voor twee mooie cadeaudozen die we met onze bestsellers vulden. Mini of maxi? Jij kiest! 

Of vul de luxe SELF-kersttas met je favoriete productjes. Met een kerstgeschenk van SELF geef je je mama, zus, vriendin of bestie een heerlijk me-time momentje cadeau!

Heb jij nog kersttips die je graag wil delen? Laat maar komen! Let’s sparkle some joy!

Liefs,

Team SELF