Vergeet je decolleté niet!

Vergeet je decolleté niet!

De huid van je hals en decolleté is – net als de huid rondom de ogen – zeer delicaat en dun. We smeren met z’n allen zoveel oogcrème, maar onze hals & decolleté vergeten we toch vaak. Ik geef je tips hoe je eenvoudig ook deze delicate zone, die snel veroudert, verzorgt.

Onze decolleté wordt vaak blootgesteld aan zonnestralen, dit plus dat de verzorging van dit deel van ons lichaam vaak vergeten wordt, maakt dat de huid daar snel veroudert. Rimpels, ouderdomsvlekjes en verlies aan elasticiteit zijn vaak herkenbaar als je ouder wordt.

HOE VERZORG JE JE HALS & DECOLLETE HET BEST?

Net zoals je de huid van je gelaat gaat reinigen, reinig gerust je hals en decolleté mee met je skincare-reiniger! Ideaal is dus onze Boost of Freshness Facial Lotion, die gaat zacht reinigen en laat zich ook goed verdelen over je gelaat en decolleté!

Na het reinigen, gaan we zacht exfoliëren, ook op de decolleté, om de vernieuwing van de huid te stimuleren en dode huidcellen te verwijderen. Ook onze Boost of Oxygen Facial Scrub kan je gewoon op je hals en decolleté gebruiken. Niet te hard schrobben, niet op je gelaat en niet op je decolleté, maar net zachtjes masseren en dan afspoelen. De doorbloeding van je huid wordt hier ook mee gestimuleerd en dat is altijd goed!

En nu is de huid op je decolleté helemaal klaar om te hydrateren. Dit is eigenlijk de allerbelangrijkste stap! Nu neem je wat van je dagcrème, zoals de heerlijke romige All Day Dreamer dagcrème of de nachtcrème All Night Starlight tijdens je avondroutine. Neem even enkele minuutjes de tijd om je gelaat & decolleté een massage te geven. Gebruik zeker genoeg crème zodat alles vlot glijdt & masseert zodat je de delicate en dunne huid van de hals en decolleté niet extra gaat oprekken. Kantel je hoofd een beetje naar boven en ga opwaartse bewegingen maken, dus naar je kin toe en gebruik je twee handen alternerend. Zo geef je je huid ook nog een lift!

Met deze simpele en eenvoudige stappen gaat de huid van je decolleté ook mee stralen én ga je de huidveroudering tegen! Het is simpel: reinigen, exfoliëren (dit hoeft natuurlijk niet dagelijks, maar 1x per week is perfect!) en hydrateren. Ik verkies zelf om hiervoor de producten te gebruiken die ik voor mijn gelaat gebruik. Al kan je het ook natuurlijk met een reiniger, scrub en bodylotion voor het lichaam doen, toch vind ik dat je de delicate huid van je hals en decolleté best wat extra care mag geven en dat doe je het allerbest met échte skincare!

VERGEET NIET TE SMEREN!

Ohja en vergeet dus zeker niet om je huid ook in te smeren met een zonnebeschermingsfactor. Want voor je het weet ben je daar wat verbrand en heeft de zon weer schade toegebracht aan je decolleté.