Waarom ik geen fan ben van een strakgetrokken gelaat

Waarom ik geen fan ben van een strakgetrokken gelaat

Wat zie jij wanneer je ’s ochtends in de spiegel kijkt? De fonkelende blik in je ogen? De fijne lachrimpeltjes die voor de fun in je leven staan? Of zie je een gezicht dat steeds ouder wordt? Hoe je het ook draait of keert, we worden er niet jonger op. Magazines, tv-spots… overspoelen ons met producten en behandelingen die de eeuwige jeugd beloven. Maar is dat écht wat je wil? Laat me één ding duidelijk stellen: een wondermiddel dat op magische wijze de klok terugdraait, bestaat niet.

Je kan natuurlijk een bezoekje aan een cosmetisch arts brengen om je rimpels glad te strijken. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van een gladgetrokken gelaat. Fijne denklijntjes, lachrimpels en kraaienpootjes: ze vertellen een verhaal. Door ze weg te ‘gommen’ verlies je naar mijn gevoel een deel van je identiteit. Alsof je de minder leuke passages uit je persoonlijke dagboek zou schrappen. Het verandert je hele verhaal. Elke leeftijd heeft zijn charme. Pretlichtjes in de ogen en fijne lijntjes in het gelaat vind ik zoveel mooier dan een rimpelloos gezicht met doffe blik! Waarom jezelf verstoppen achter een strakgetrokken façade? Dus nee, persoonlijk lig ik niet wakker van een jaartje mee. Ik ben wie ik ben. Al die fake opsmuk? Daar bedank ik voor. Ik verzorg me goed en besteed aandacht aan mijn uiterlijk. En daar voel ik me prima bij!

Natuurlijk merk ik wel dat mijn huid verandert. Met het ouder worden, doen je huidcellen er nu eenmaal langer over om zich te vernieuwen. Er bestaan geen tovermiddeltjes tegen rimpels, enkel veel loze beloftes. Je kan de tekenen van huidveroudering wel verzachten. Een gezonde levensstijl en de juiste verzorgingsproducten zijn daarbij cruciaal. Enkele van mijn favoriete tips:

Ga voor antioxidanten

Vrije radicalen spelen een grote rol bij huidveroudering. Die kleine deeltjes komen vrij tijdens onze stofwisseling, maar ook door luchtvervuiling, UV-straling, stress, roken en alcohol. Een teveel aan die vrije radicalen kan de huid- en bindweefsels beschadigen, met verouderingstekenen als resultaat. Om hun schadelijke effect te neutraliseren, maakt ons lichaam antioxidant-enzymen aan. Goed nieuws: je kan je lichaam een handje helpen, met verzorgingsproducten die rijk zijn aan antioxidanten en tegen het schadelijke effect van vrije radicalen beschermen!

Tip: Ons SELF Boost of Indulgence Face Mask bevat een zeer hoge concentratie aan Lycopene. Lycopene, ook wel gekend als tomatenextract, beschermt de huid tegen zonneschade, bevat de supervoedende vitamines C, E, B6, B1, B3 en B2, maar is bovenal een zeer krachtige antioxidant! Het werkt ontstekingsremmend, beschermt de huid tegen dagelijkse aanvallen van buitenaf én helpt zo fijne lijntjes en rimpels te voorkomen.

Omdat een maskertje aanbrengen zoveel makkelijker gaat met een handige maskerborstel, stelden we dit SELF Mask Duo samen. Nu extra interessant geprijsd!

Vergeet de ogen niet

De dunne huid rondom de ogen is extra gevoelig en verdient de nodige aandacht. Daar heb je niet per se een aparte (dure!) oogcrème voor nodig. Onze milde dag- en nachtcrème zitten boordevol actieve stoffen en kan je perfect op de oogcontouren gebruiken.

Avoid the sun

Dé grootste boosdoener voor je huid? UV-straling! Onbeschermd zonnen geeft vrije radicalen vrij spel en tast de huidlagen aan. Gebruik een goede zonnebescherming die zowel tegen UVB- als tegen UVA-stralen beschermt.

Wil je graag meer weten over hoe je huid optimaal te verzorgen of deel je graag je ervaringen met ons? Get in touch!

Liefs,

Team SELF