Waarom ‘maskeren’ een must is tijdens het najaar

Waarom ‘maskeren’ een must is tijdens het najaar

Frisse lucht, dikke truien, donkere avonden… Dat heerlijke nazomerweertje is nu écht voorbij. En ook al hou ik van lange avonden met kaarslicht en veel gezelligheid, aan de koude moet ik altijd even wennen. Wist je dat ook je huid zich behoorlijk moet aanpassen? De frisse temperaturen vragen behoorlijk wat van je huid en dat laat zich voelen.

Geef je gelaat de verzorging die ze nodig heeft

Koude lucht betekent een grotere kans op droge vlekjes: een typische ‘najaarskwaal’ en hét signaal dat je gelaat om extra vocht smeekt. Bij extreme dehydratatie kan je huid zelfs beginnen barsten, denk aan die pijnlijke gesprongen lippen. Ook op andere plekken van je lichaam kan je huid trouwens kleine barstjes vertonen, wat de kans op ontstekingen vergroot. De hoogste tijd dus om droogteplekjes aan te pakken. Maak er een punt van om je huid – naast je gebruikelijke verzorging – extra te hydrateren. Hoe je dat doet? Door je huid wekelijks op een verzorgend masker te trakteren. Een gezichtsmasker is meer dan een moment voor jezelf. Het is de perfecte manier om je huid een flinke boost te geven. Ons Boost of Indulgence masker zit boordevol natuurlijk krachtvoer dat de vochtbalans van je gelaat helpt herstellen. Precies wat je huid nu nodig heeft.

PS: Bij aankoop van ons Boost of Indulgence masker ontvang je deze maand* een gratis SELF maskerborstel van ons! Zo kan je de hydraterende crème nog makkelijker en egaal op je gelaat aanbrengen.

Benieuwd wat er in ons Boost of Indulgence masker zit?

Een kleine selectie:

• Shea boter: boordevol vitamine A, D, E, F en andere complexe vetzuren en geweldig hydraterend, voedend en verzorgen.
• Agave Tequilania: het extract van de Mexicaanse Tequilaplant doet rimpels vervagen en brengt je huid tot rust.
• Solanum Lycopersicum Seed Oil: beschermt de huid tegen vrije radicalen en helpt de elasticiteit van de huid te verbeteren;
• Tomaat extract: bevat een hoge concentratie Lycopene (die de huid beschermt tegen zonbeschadiging) én vitamine C, E, B6, B1, B3 en B2: zeer belangrijke voedingsstoffen die de huid intens voeden.
• Macadamia: rijk aan vitamine B. Het helpt de vochtbalans van je huid te behouden en vermindert roodheid.
• En nog zoveel meer…

Nog meer verzorgingstips voor het najaar:

• Natuurlijk heeft niet alleen je gelaat baat bij extra hydratatie. Vergeet je lichaam na het douchen niet in te smeren. Onze Fine Delicate Body Butter werkt intens hydraterend en herstellend. Voor een zachte en gezonde huid.

• Tijdens de koude maanden van het jaar is je huid gevoeliger dan anders. Wees dus extra voorzichtig met wat je op je huid smeert. Blijf weg van agressieve verzorgingsproducten. Straffe peelings en crèmes vol chemicaliën zetten je gevoelige huid nog meer onder druk. Bij SELF gaan we voor 100% natuurlijk en vegan. Dat betekent: geen chemische kleuren en geuren, geen parabenen, geen chemische ingrediënten. Onze producten bevatten enkel de meest voedende ingrediënten van moeder natuur. Puur krachtvoer dat je met een gerust hart op je huid kan smeren.

• Door de koude kan je bloedcirculatie wat onder druk komen staan. Trakteer jezelf af en toe op een gezichtsmassage om de doorbloeding te stimuleren en je teint te verbeteren.

• Vermijd te warme douches. Grote temperatuurverschillen putten je huid nog meer uit. Water op lichaamstemperatuur is ideaal.

Wat doe jij om je huid gezond te houden tijdens het najaar? Let me know!

Liefs,

Team SELF